Monica Anisie spune că este ”exclus” ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare: ”Nu știu de unde anume s-a pornit…”

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, exclude ideea desființării clasei pregătitoare, spunând că nu știe de unde a pornit o asemenea informație și că oricum era o propunere lansată în timpul mandatului Ecaterinei Andronescu. ”Acum, la conducerea Ministerului Educaţiei este altcineva”, a precizat Monica Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, joi, că este exclus ca la acest moment să fie desfiinţată clasa pregătitoare. „Doamne fereşte! Eu nu ştiu de unde anume s-a pornit cu acest… Este viziunea doamnei Andronescu. Acum, la conducerea Ministerului Educaţiei este altcineva, prin urmare vă spun foarte clar: este exclus ca la acest moment să se desfiinţeze clasa pregătitoare. Să nu uităm că totuşi eu am făcut parte din echipa care a realizat Legea nr. 1 din 2011, deci în 2012 am fost persoana care a introdus, împreună cu ministrul de atunci, clasa pregătitoare, deci nu se pune problema ca tocmai eu să fiu aceea care desfiinţează clasa pregătitoare”, a precizat Monica Anisie, întrebată dacă se desfiinţează clasa pregătitoare, conform Agerpres.

Ministrul Educației a adăugat că nici propunerea Ecaterinei Andronescu de a fi redenumită clasa pregătitoare „nu s-a materializat”, prin urmare „lucrurile merg în continuare la fel”.

Monica Anisie a fost prezentă joi la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a participat la deschiderea unui congres internaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

Citește și: Monica Anisie vrea modificări la examenul de Bacalaureat: ”De la anul, îmi doresc să discutăm”. Ce ar vrea să se schimbe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here