Ministrul Educației: Programa școlară este sufocantă. Vom încerca să rezolvăm această problemă

0
Foto: tribuna.ro

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat luni, la „Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor, că nu s-a gândit niciodată la repetenţia de la clasa I-a şi nici la eliminarea orelor de educaţie fizică din ciclul primar, transmite Agerpres. Totodată, ministrul a recunoscut că programa şcolară este „sufocantă”.

„Niciodată nu m-am gândit la repetenţia de la clasa I-a, aşa cum nu m-am gândit nici la eliminarea educaţiei fizice din ciclul primar. Ar fi o mare greşeală. Ceea ce s-a întâmplat cu educaţia fizică a fost un dialog între secretarul de stat şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, pentru că în actualele planuri de învăţământ disciplina joc şi mişcare, care se adaugă orelor de educaţie fizică, aceasta este pusă în clasele a treia şi a patra. Şi au vrut să aducă această disciplină la primele clase”, a spus ministrul.

Potrivit ministrului Educaţiei, remunerarea orelor de sport este prevăzută de lege şi nimeni nu poate să stabilească altceva dincolo de lege.

Ministrul a recunoscut că programa şcolară este „sufocantă”.

„Programa este sufocantă. Din păcate, profesorii care fac aceste programe încearcă să pună cât ştiu ei, nu cât sunt capabili elevii de la o anumită vârstă să asimileze. Dar vom fi foarte atenţi şi vom încerca să rezolvăm această problemă”, a susţinut Ecaterina Andronescu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.