Grădinița devine obligatorie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat

0
Foto: pixabay.com

De anul viitor, structura învățământului obligatoriu se schimbă și se extinde cu trei ani. Părinții vor fi obligați să-și înscrie copiii în grupa mare la grădiniță, aceasta fiind una dintre prevederile unui proiect de lege care modifică Legea educației naționale, adoptat, luni, de Senat.

Proiectul, inițiat de parlamentari ai PSD și UDMR, a fost adoptat, în plenul Senatului, cu 76 de voturi ”pentru”, 16 ”împotrivă” și 12 abțineri.

Potrivit actului normativ, din anul 2020, învățământul general obligatoriu se va extinde cu trei ani, incluzând și grupa mare de la grădiniță, precum și ultimii doi ani de liceu.

Până cel târziu în 2023, va deveni obligatorie și grupa mijlocie, iar până în 2030 și grupa mică.

Ce prevede proiectul de lege, adoptat de Senat:

Învățământul general obligatoriu cuprinde învățământul primar, învățământul gimnazial și primii 2 ani ai învățământului secundar superior. Învățământul secundar superior și grupa mare din învățământul preșcolar devin obligatorii până cel mai târziu în anul 2020, grupa mijlocie până cel mai târziu în anul 2023, iar grupa mică până în anul 2030.”

”Frecventarea învățământul obligatoriu poate înceta la forma cu frecvență la 18 ani.”

În prezent, învățământul obligatoriu începe la clasa pregătitoare și se încheie la clasa a X-a. Proiectul de lege va fi trimis la promulgare.

Vezi aici proiectul de lege și traseul legislativ

Citește și Grădinița devine obligatorie. Ce au modificat deputații după contestarea proiectului la CCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.