Admiterea la liceu. Andronescu: Repartizarea computerizată se desfăşoară de 18 ani fără niciun fel de derapaj

0

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, că de 18 ani repartizarea computerizată la liceu în urma rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a se desfăşoară fără niciun fel de derapaj, scrie Agerpres.

„În acest moment elevii de clasa a VIII-a susţin un examen de evaluare. Examenul de evaluare de la clasa a VIII-a nu are semnificaţia finalizării ciclului de învăţământ obligatoriu, ci doar trecerii de la gimnaziu spre liceu sau şcoala profesională. Repartizarea aceasta computerizată după rezultatele obţinute la Evaluarea de la clasa a VIII-a se desfăşoară de 18 ani fără niciun fel de derapaj”, a afirmat demnitarul.

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, în cei 18 ani nu a existat niciun fel de nemulţumire privind repartizarea la liceu, acest proces fiind unul corect.

„Nu au existat nemulţumiri, nu au existat lucruri de tipul un elev trece cu rezultate proaste înaintea celui cu rezultate mai bune. Eu cred că o asemenea abordare a fost una potrivită pentru ceea ce numim adesea corectitudinea aprecierii în sistemul de învăţământ. (….) Noi avem obligaţia să susţinem ce prevede legea. Legea actuală prevede. Dacă legea viitoare va prevede altceva, nu pot să fiu eu acum prezicător”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.