Model de subiecte la Matematică pentru Evaluarea Națională 2024 – clasa a VIII-a, publicat de ISJ Sibiu. Baremul de corectare

0

EVALUARE NAȚIONALĂ 2024, CLASA A VIII-A. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a început să publice teste de antrenament la Matematică pentru examenele naționale 2024. Primele modele de subiecte, atât pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a, cât și pentru Bacalaureat, au fost postate săptămâna trecută, iar vineri, 15 decembrie, baremele de corectare.  

ISJ Sibiu a publicat un prim model de subiect și barem de corectare la Matematică pentru examenul de Evaluare Națională de la finalul clasei a VIII-a.

Modele de subiecte și barem la Matematică, Evaluarea Națională 2024 – clasa a VIII-a – decembrie 2023, ISJ Sibiu

Vineri, 8 decembrie, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a publicat primul set de teste de antrenament la Matematică pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, iar vineri, 15 decembrie, a postat baremele de corectare.

Potrivit turnulsfatului.ro, până la examene, aproape în fiecare lună, ISJ Sibiu va publica teste de pregătire la Matematică pentru cele două examene. „Sunt teste realizate pentru pregătirea și ajutorul copiilor, nu numai pentru simularea județeană, ci și pentru simularea națională și examenele naționale din vară, Evaluarea Națională a elevilor de-a VIII-a, respectiv Bacalaureat. În afara lunilor în care se dau simulări, respectiv ianuarie și martie, în fiecare lună vom posta aceste lucrări, până în data de 10 pe site-ul inspectoratului, secțiunea examene naționale, teste de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII”, a declarat Monica Stroe, inspector școlar pentru matematică, conform sursei citate.

Ministerul Educației, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, a publicat pe 1 noiembrie modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională 2024 – clasa a VIII-a și pentru BAC 2024.

În luna februarie, elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la nivel național a examenului de Evaluare Națională 2024. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 5 februarie, la Matematică pe 6 februarie, iar pe 7 februarie la Limba și literatura maternă. Pe 23 februarie vor fi comunicate rezultatele obținute de elevi.

Examenul de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 25-28 iunie. Pe 25 iunie va avea loc proba la Limba şi literatura română, pe 27 iunie proba la Matematică, iar pe 28 iunie proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale. Afişarea rezultatelor inițiale (înainte de contestaţii) este programată pentru data de 3 iulie, iar pe 9 iulie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și:

Simulări Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.