Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a – Limba și literatura română/ Matematică

0

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Modele de subiecte la Limba și literatura română, Matematică și Limba şi literatura maternă pentru examenul de Evaluare Națională 2023 ce va fi susținut de elevii claselor a VIII-a au fost publicate pe subiecte.edu.ro. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, examenul va începe pe 19 iunie, iar media obținută de candidați la Evaluarea Națională va reprezenta media de admitere la liceu pentru anul școlar 2023-2024.

Modele de subiecte la Limba și literatura română, Evaluarea Națională 2023

Modele de subiecte la Matematică, Evaluarea Națională 2023

Modele de subiecte la Limba și literatura română, Evaluarea Națională 2023 – școli/secții cu predare în limba maghiară

Descarcă de AICI modele de Subiecte și Barem Limba şi literatura maternă, Evaluarea Națională 2023

Absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională 2023 în perioada 19-22 iunie, prevede ordinul ministrului Educației prin care a fost aprobat calendarul de organizare și desfășurare a examenului.

Înscrierea candidaților se va desfășura în perioada 6—9 iunie, iar examenul începe în data de 19 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 21 iunie este programată proba la Matematică, iar pe 22 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele inițiale, înainte de contestații, vor fi afișate pe 28 iunie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie.

”Media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională”, prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024. Repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 19 iulie 2023.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.