Calendarul admiterii la liceu 2023. Repartizarea computerizată, pe 19 iulie. Se va lua în calcul doar media obținută la Evaluarea Națională

0

ADMITERE LICEU 2023. Absolvenții clasei a VIII-a vor intra anul viitor la liceu doar pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, fără să se mai ia în calcul media claselor V-VIII. Modul în care se calculează media de admitere la liceu 2023 este prevăzut în ordinul ministrului Educației prin care se aprobă calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024. Potrivit calendarului, repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 19 iulie 2023.

Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024 a fost publicat, marți, în Monitorul Oficial.

Cum se calculează media de admitere la liceu 2023

Conform ordinului, media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Calendarul admiterii la liceu 2023

Potrivit calendarului admiterii, repartizarea absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal de stat se va face în două etape. La repartizarea computerizată, realizată în prima etapă de admitere, participă numai elevii care au susținut Evaluarea Națională. Repartizarea computerizată va avea loc pe 19 iulie 2023.

  • Conform ordinului, elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III la competiții internaționale recunoscute de Ministerul Educației pot fi înscriși în clasa a IX-a, în anul școlar 2023—2024, peste numărul maxim de elevi în formațiunile/clasele de elevi.

Ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.