A doua etapă de admitere la liceu 2023. Luni, 7 august, încep înscrierile. Repartizarea candidaților în licee: 10-11 august

0

ADMITERE LICEU 2023, etapa a doua. Înscrierile pentru a doua etapă de admitere la liceu încep luni, 7 august, și se încheie miercuri, 9 august. Locurile rămase libere după repartizarea computerizată din prima etapă și soluționarea cazurilor speciale au fost afișate vineri, 28 iulie. Repartizarea candidaților în licee se va desfășura în intervalul 10-11 august.

Potrivit calendarului admiterii la liceu 2023, în perioada 7-9 august se depun cererile de înscriere, iar repartizarea candidaților va avea loc în 10-11 august, la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

Cine se poate înscrie în a doua etapă de admitere:

  • candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere la școlile în care au fost repartizați;
  • candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua;
  • candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat;
  • absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 și care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ.
  • absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională;
  • candidații care optează pe locuri speciale pentru rromi și cei care optează pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.

Cum se va face repartizarea în etapa a doua

Potrivit Ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal se repartizează candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat.

  • Repartizarea în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023—2024,  se realizează de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, conform unei proceduri aprobate de aceasta, publicată pe site-ul inspectoratului școlar și comunicată unităților de învățământ./ Vezi procedura Inspectoratului Școlar al Municipiului București – aici.
  • Repartizarea acestor candidați în clasele în care, în urma primei etape de admitere, efectivul de elevi este egal sau mai mare decât media legală de 24 de elevi se face cu respectarea criteriului referitor la media de admitere.
  • După repartizarea candidaților repartizați în prima etapă de admitere computerizată, după rezolvarea situațiilor speciale și după a doua etapă de admitere se repartizează și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională și cărora nu li se poate calcula media de admitere. 
  • Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională se realizează de către comisia județeană de admitere/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V—VIII.
  • Acești candidați nu pot fi repartizați în clasele în care, în urma primei etape de admitere, efectivul de elevi este egal sau mai mare decât media legală de 24 de elevi.

Model cerere de înscriere pentru etapa a doua (ISMB) – admiterea la liceu 2023:

Calendarul admiterii la liceu 2023, etapa a doua:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.