Școala Remedială de Vară AER, la a patra ediție. Elevii cu cel mai bun progres vor primi burse de 5.000 de lei pentru anul școlar 2023-2024

0

Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.) a dat startul unui nou program „Școala Remedială de Vară”, adresat elevilor din clasele primare și gimnaziale, inclusiv din clasa pregătitoare. Cursurile sunt gratuite și se desfășoară online.

”Programul vine în sprijinul elevilor care au nevoie de educație remedială la limba română și matematică. Elevii cu cel mai bun progres pe parcursul programului vor primi burse pentru anul școlar 2023-2024, a câte 5.000 de lei, finanțate integral de Asociația Dedeman sub promisiunea <Planuri de Bine pentru Educație>, care susține inițiativa încă de la prima ediție”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Școala Remedială de Vară se află la cea de-a patra ediție și a strâns până acum aproape 6.000 de elevi participanți, menționează sursa citată. Aproximativ 70% dintre aceștia provin din mediul urban.

Anul acesta sunt înscriși 37 de profesori (învățători, profesori de matematică și limba română) care susțin orele remediale cu elevii. Aceștia provin din toate zonele învățământului românesc: școli din mediul rural, mediul urban, școli de stat, colegii naționale sau școli de cartier.

„Marea majoritate a profesorilor ne sunt alături încă de la prima sesiune de Școală Remedială. În timp, au creat aici o adevărată comunitate, țin legătura între ei și în restul anului, se invită reciproc la evenimente, conferințe și alte activități educaționale. Când aduci la un loc niște profesori faini și cu spirit de inițiativă, lucrurile se leagă de la sine, apar idei noi, energii noi, aproape că nu mai e nevoie să le dai o direcție pentru că o identifică singuri. Apoi, faptul că vin profesori din zone foarte diverse ale învățământului românesc reprezintă o experiență în sine. Fiecare vine cu o anumită contribuție dintr-o zonă pe care ceilalți o cunosc mai puțin. Rezultatul este un act educațional făcut foarte bine, responsabil și axat pe nevoile elevilor noștri,” a declarat Marcel Bartic, coordonator educațional al Școlii AER. 

Elevii înscriși în program urmează orele remediale online, pe web (www.aer.school) sau în aplicația mobilă Kinderpedia. Printre elevii care s-au înscris la cursurile Școlii Remediale din acest an se numără și copii ai căror părinți s-au întors sau intenționează să se întoarcă în țară. Motivația participării la aceste cursuri ține de preocuparea părinților de a-și ajuta copiii să se adapteze la curriculumul românesc și la sistemul nostru de predare.

„Inexistența unor astfel de programe duce la o adaptare greoaie a copiilor și la eșec școlar. Ultimele date statistice indică faptul că sunt aproximativ 400.000 de copii români născuți în străinătate. Școala online ar fi cel mai bun instrument pentru a le oferi un program de adaptare la cerințe sistemului nostru educațional”, a precizat Marcel Bartic.

Școala Remedială de Vară este un proiect realizat de Alianța pentru Educație Remedială, o inițiativă non-profit a unui grup de entități ce acționează în mediul școlar din România, sprijinind procesele de învățare și evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School și Livresq.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.