Simulare Evaluarea Națională 2023 – Matematică, Iași. Subiectele și baremul de corectare

0

SIMULARE JUDEȚEANĂ EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Simularea județeană a examenului de Evaluare Națională 2023, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Iași, a continuat miercuri cu proba la Matematică. Subiectele primite de elevi și baremul de corectare au fost publicate pe site-ul inspectoratului.

Matematică, Simulare Evaluarea Națională 2023 – județul Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează în perioada 17-19 ianuarie simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2023.

Potrivit calendarului anunțat de ISJ Iași, marți 17 ianuarie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română atât pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională, cât și pentru cei care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat.

Miercuri, 18 ianuarie, simularea a continuat cu proba la Matematică pentru Evaluarea Națională și proba obligatorie a profilului pentru Bacalaureat (Matematică sau Istorie).

Joi, 19 ianuarie, este programată proba la alegere a profilului și specializării pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a care vor susține examenul de Bacalaureat.

Conform datelor furnizate de inspectorat, simularea Evaluării Naționale se organizează în 171 de școli pentru cei 8200 de elevi de clasa a VIII-a, iar simularea examenului de Bacalaureat în 49 de unități școlare pentru 5886 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a.

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2023. Absolvenții claselor a VIII-a vor susține examenul de Evaluare Națională 2023 în perioada 19-22 iunie. Pe 19 iunie este programată proba scrisă la Limba și literatura română, pe 21 iunie la Matematică, iar pe 22 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Rezultatele inițiale, înainte de contestații, vor fi afișate pe 28 iunie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie.

Pentru anul școlar 2023-2024, media de admitere la liceu va fi media generală obținută la Evaluarea Națională. Repartizarea computerizată în licee va avea loc pe 19 iulie 2023.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.