Simulare Evaluare Națională 2023, Matematică: Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a și baremul de corectare

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023. Elevii de clasa a VIII-a au susținut, marți, proba la Matematică din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2023. Subiectele primite de elevi și baremul de corectare au fost publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiecte și barem Matematică, Simulare Evaluarea Națională 2023:

Barem Matematică – Simulare Evaluarea Națională 2023

Subiecte Matematică – Simulare Evaluarea Națională 2023:

Potrivit Ministerului Educației, la simularea probei scrise la Matematică au participat 163.376 de elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent. Ca urmare a unor tentative de fraudă,  au fost eliminați 4 candidați.

Simularea Evaluării Naționale 2023, organizată la nivel național, a început, luni, cu proba la Limba şi literatura română, a continuat marți cu proba la Matematică și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro.

Potrivit ordinului prin care este aprobat calendarul simulărilor, rezultatele obținute de elevii claselor a VIII-a la simularea națională vor fi comunicate pe 29 martie.

Rezultatele nu se contestă, nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. De asemenea, notele nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023

Calendarul Evaluării Naționale 2023

Examenul de Evaluare Națională 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a va începe în data de 19 iunie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 21 iunie este programată proba la Matematică, iar pe 22 iunie va avea loc proba la Limba și literatura maternă.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele inițiale, înainte de contestații, vor fi afișate pe 28 iunie, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie. Media obținută de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională va reprezenta media de admitere la liceu pentru anul școlar 2023-2024.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.