Simulare Evaluarea Națională și Bacalaureat 2023: Lista conținuturilor și calendarul. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BAC 2023. Ordinul ministrului Educației privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2022 – 2023 a fost publicat miercuri, 8 februarie, în Monitorul Oficial. Documentul cuprinde calendarul probelor și lista conținuturilor pentru simularea celor două examene.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, simularea Evaluării Naţionale va avea loc în perioada 20-22 martie, iar simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2023 în perioada 27-30 martie.

Conform ordinului, rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale și BAC 2023 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

”Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog”, prevede documentul.

Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale și BAC 2023 (conținuturi scoase din programa pentru simulări) ordinul publicat în Monitorul Oficial (document):

Cum se vor desfășura simulările naționale – vezi Procedura privind organizarea si desfășurarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a si a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat 2023 (sursa: isjdolj.ro)

Citește și: Calendarul simulărilor naționale 2023. Simularea pentru Evaluarea Națională va începe pe 20 martie, iar pentru Bacalaureat pe 27 martie

Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Bacalaureat 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.