O nouă poveste la școală. Elevii-spiriduși au învățat despre Univers: ”La prânz, nu vor să plece acasă”

0
Foto: facebook.com/ Anca Dediu

Elevii din clasa învățătoarei Anca Dediu au învățat, astăzi, despre Univers. Din nou pentru ei, ziua la școală a însemnat joacă, distracție, dans, dar și…. ceva dulce. Au venit înarmați cu lanterne, lasere și ochelari și au descoperit împreună planetele. ”La prânz, nu vor să plece acasă”, spune Anca Dediu despre elevii săi. 

Elevii din ”Clasa Spiridușilor” de la Școala Gimnazială din comuna Cudalbi, județul Galați, au trăit o nouă poveste la școală. Învățătoarea a pregătit o lecție despre Univers, iar fiecare copil și-a adus tot ce trebuie de acasă pentru descoperirea planetelor.

”Fiecare spiriduș este responsabil cu un ținut. Când ajungem ”să-l străbatem”, ei vin și ni-l prezintă. Spun câteva versuri și ne aduc daruri. Astăzi a fost rândul lui Ionuț. Ne-a adus stele dulci”, ne povestește învățătoarea Anca Dediu despre ceea ce s-a întâmplat astăzi la ore. 

Pentru că tema zilei a fost Universul, copiii au ”intrat” în lumea planetelor: au urmărit un filmuleț cu Paxi și Universul, au discutat despre planete, astronauți și rachete, au identificat planetele și le-au scris numele.

”I-am învățat și o propoziție pentru a ține mai ușor minte ordinea planetelor: Mâine Voi Primi Multe Jucării Sau Una Nemaipomenită!”, spune dascălul.

Experiența universului a fost una deplină, întrucât copiii și-au adus de acasă ochelari, lanterne și lasere.

În clasă s-a făcut întuneric, iar învățătoarea le-a cerut să îi arate planetele cu ajutorul luminii. Un joc care i-a captivat pe copii, așa cum se întâmplă mereu în clasa Ancăi Dediu, care știe că, prin joc, micuții de pregătitoare devin mai interesați și învață mult mai ușor.

În general nu vor să plece acasă la prânz. Mă pun să îi sun pe părinți să îi anunț că mai stau…”, spune învățătoarea. Și bucuria copiilor a devenit și mai mare când clasa s-a transformat în spațiu de dans: ”Mereu dansăm. Astăzi a fost un dans care a avut ca decor tot Universul.”

Pentru mâine, copiii au primit și o temă (foto). ”Abia aștept să văd ce au scris”, spune învățătoarea, care, în urmă cu ceva vreme, ne declara că, prin activitățile pe care le face la clasă, urmărește să evite monotonia. ”Aș vrea să îi pot surprinde zilnic pe copii, să îi provoc, să îi fac să iubească școala”, spunea Anca Dediu.

”Jocul e primordial la vârsta lor. Nici nu realizează că ei, de fapt, învață în timp ce se joacă. Când aud cuvântul ”joc” atitudinea lor se schimbă total. Încerc acolo unde se poate să ”mă joc”. Folosesc mult și jocurile pe calculator sau diverse aplicații pe telefon pentru a-i ajuta să înțeleagă și să rețină mai ușor”, mărturisea învățătoarea.

Tema de a doua zi. Ce ar lua copiii cu ei în spațiu:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.