Orele de geografie, istorie și engleză. Cristina-Alina Cobîlă, elevă în clasa a IX-a: „Cei mai minunați profesori care mă fac să îndrăgesc școala”

1

CEI MAI BUNI PROFESORI Cristina-Alina Cobîlă are 15 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, județul Botoșani. Mesajul ei se adresează profesorilor de geografie, istorie și engleză din gimnaziu și liceu, profesori despre care spune că ”își fac meseria cu drag” și țin lecții ”interesante” și ”captivante”.

”Vă invit să-i cunoașteți pe cei mai minunați profesori care mă fac să îndrăgesc școala și să învăț cu drag. Voi începe prin a vă vorbi despre îndrăgitul profesor Băetu Ciprian Cezar. Dumnealui nu mi-a fost doar un simplu profesor de istorie și geografie în generală, ci și un prieten. Datorită orelor sale, au început să-mi placă atât istoria, cât și geografia, prin felul de a preda, dar și prin povestioare și glume care ne captau atenția pe tot parcursul orelor, făcându-le mult mai interesante. Personal, abia așteptam să am, din nou, oră cu dumnealui. Apreciez faptul că întotdeauna m-a îndrumat, oferindu-mi sfaturi de viață și susținându-mă să înțeleg anumite lucruri, care mă ajută în prezent și care mă vor ajuta în viitoarea viață de adult. Este genul de profesor care se implică cu tot sufletul și care își iubește meseria cu adevărat. Apreciez la el bunătatea, înțelegerea și răbdarea de care dă dovadă. Sinceră să fiu, nu am destule cuvinte pentru a-l descrie, dar cu siguranță pot spune că mă bucur enorm că am avut ocazia de a-l avea profesor. Îl respect și îl admir de când l-am cunoscut.

Doamna Popovici Anca îmi este dirigintă, dar și profesoară de engleză. Chiar dacă o cunosc doar de patru luni (eu fiind în clasa a IX-a), dumneaei mi-a captat din prima zi atenția prin felul ei de a fi. Este o persoană elegantă, mai mereu cu zâmbetul pe buze și mereu cu vorbele bine alese. Este o doamnă deosebită, calmul și înțelepciunea fiind principalele trăsături morale. Ori de câte ori facem câte o greșeală, ne explică cu răbdare ce am greșit, încercând să ne ofere sfaturi care, personal, mi se par foarte importante. Orele sale sunt captivante, făcându-mă să înțeleg tot mai bine limba engleză. Sunt mândră că îmi este profesoară, dar în primul rând dirigintă.

Din această listă, a celor mai buni profesori, nu poate lipsi doamna profesoară Mandache Monica Cristina. Dumneaei îmi este profesoară de istorie și geografie, iar în ciuda faptului că o cunosc tot de la începutul anului școlar, de la primele ore mi-a câștigat respectul și admirația. Orele de istorie și geografie sunt printre cele mai frumoase. Ador stilul dânsei de a preda, de a vorbi și de a povesti. Întotdeauna încearcă, prin orice metodă, să învățăm cât mai ușor și cu mai mult drag lecțiile. Este o persoană foarte drăguță, având un chip blând, fiind glumeață, înțelegătoare și bună la suflet.

Sper ca mesajul meu să le aducă un zâmbet pe buze, să le amintească ce profesori minunați sunt și să își continue meseria cu același drag. Vă mulțumesc și vă respect! Cu siguranță nu uit de ceilalți profesori, ținând să le mulțumesc și lor.”

Sursa foto: Arhiva personală –  Cristina-Alina Cobîlă

CEI MAI BUNI PROFESORI SparkNews.ro v-a lansat provocarea de a scrie despre cei mai buni profesori. Acei profesori care ne-au format, ne-au îndrumat și au rămas profesorii noștri de suflet. Acei profesori care îi fac pe elevi să vină cu drag la ore, care predau altfel, sunt în sala de clasă pentru ei, alături de ei și produc cu adevărat învățare. Toate articolele le găsiți AICI. Așteptăm să ne scrieți poveștile voastre la adresa de e-mail stiri@sparknews.ro sau într-un mesaj pe pagina de Facebook SparkNews.ro, trimițându-ne și câteva imagini, în măsura în care este posibil.

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. […] Cristina-Alina Cobîlă are 15 ani și este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” Săveni, județul Botoșani. Mesajul ei, din campania „Cei mai buni profesori” se adresează profesorilor de geografie, istorie și engleză din gimnaziu și liceu, profesori despre care spune că ”își fac meseria cu drag” și țin lecții ”interesante” și ”captivante”, potrivit sparknews.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.