Directorul Colegiului Șaguna, despre media obligatorie 8.50: Prevederea există de 18 ani și nu a fost contestată niciodată

1
Foto: facebook.com/SagunaOficial

Directorul Colegiului „Andrei Şaguna” din Braşov, Dumitru Cezar Boghici, reacționează după valul de critici referitoare la Regulamentul școlii care stabilește că elevii de gimnaziu care obțin media generală sub 8.50 sunt nevoiți să se transfere la alte școli. Directorul spune că prevederea a fost introdusă în urmă cu 18 ani şi nimeni nu a contestat-o până acum. Asociația de Părinți a colegiului susține că ”elevii de gimnaziu nu sunt traumatizaţi de regulament”. 

Regulamentul Colegiului Andrei Șaguna prevede că elevii claselor de gimnaziu, care la sfârşitul anului şcolar nu obţin media generală de minimum 8.50 şi mediile generale la limba română şi la matematică de minimum 8.00, trebuie să se transfere la altă şcoală.

”Prevederea din respectivul articol a fost introdusă în urmă cu 18 ani în Regulamentul Colegiului şi, de fiecare dată când Regulamentul a suferit modificări, au fost consultaţi elevii, părinţii şi profesorii, parcurgându-se toate etapele procedurale. Nu a existat nicio situaţie în care această prevedere să fi fost contestată de către cei implicaţi în procesul educaţional”, se arată într-un comunicat de presă remis HotNews, semnat de directorul Dumitru Cezar Boghici.

Potrivit directorului, prevederea a fost introdusă pentru ”menţinerea calităţii educaţionale în Colegiu şi nu a vizat în niciun moment şi sub nicio formă eliminarea din şcoală a elevilor care întâmpinau dificultăţi în procesele de învăţare”.

”Elevii care se află în situaţia de a nu fi obţinut mediile respective pot susţine, potrivit aceluiaşi Regulament, o reevaluare a cunoştinţelor, înaintea începerii noului an şcolar, în urma căreia, dacă obţin rezultate bune, îşi continuă studiile în Colegiul nostru. (…)

Elevii care au fost afectaţi de această prevedere reprezintă un număr redus raportat la populaţia şcolară vizată. De exemplu, în ultimii şase ani şcolari, din totalul de 790 de elevi de gimnaziu, 29 de elevi s-au aflat sub incidenţa acestei prevederi, 26 dintre aceştia promovând în urma reevaluării şi rămânând elevi ai Colegiului, iar la final numai trei elevi transferându-se în urma respectivei prevederi, după parcurgerea etapelor prevăzute în Regulament”, arată sursa citată.

Directorul mai precizează că ”părinţii îşi asumă, încă din momentul înscrierii elevilor la testarea în vederea admiterii în clasa a V-a, prevederile Regulamentului Colegiului, inclusiv conţinutul articolului 71”.

Totodată, Asociaţia de Părinți „Ioan Popazu” susține că prevederea a fost introdusă în Regulamentul şcolii ”ca o modalitate suplimentară de motivare a elevilor şi din dorinţa de a încuraja performanţa”.

”Nu putem vorbi despre un învăţământ de elită dacă nu cerem menţinerea unor standarde ridicate, atât pentru elevi, cât şi pentru profesori. Elevii de gimnaziu nu sunt traumatizaţi de regulament, de cele mai multe ori ei alegând să urmeze şi liceul aici”, se arată într-un comunicat al Asociației, semnat de vicepreședintele Ioana Manta.


Trei colegii din Brașov au stabilit, prin regulamentele de organizare și funcționare sau prin contractul educațional, că elevii de gimnaziu vor fi dați afară din școală, dacă nu obțin, la sfârșitul anului școlar, o medie generală minimă – 8.50 în cazul unuia dintre colegii.

Cele trei colegii care au astfel de prevederi sunt Colegiul Național ”Andrei Șaguna”, Colegiul Național ”Dr. Ioan Meșotă” și Colegiul Național de Informatică ”Grigore Moisil”.

Citește și:

 

 

1 COMENTARIU

  1. Hei, hahalere de elita! Cum naiba sa obligi un elev sa se transfere ? Daca guvernantii considera ca incepand cu 8, 50 elevii merita bursa, voi ziceti ca sub 8, 50 trebuie sa-si ia jucariile si sa plece/ Tocmai de aceea au existat licee de elita in Romania; ca se lasau corigenti iar cine trecea clasa stia carte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.