Simularea Evaluării Naționale 2024. Elevii claselor a VIII-a susțin marți, 6 februarie, proba la Matematică. Modele de subiecte

0

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2024. Simularea examenului de Evaluare Națională 2024 continuă marți, 6 februarie, cu proba la Matematică. Elevii vor avea două ore la dispoziție pentru rezolvarea subiectelor, proba fiind programată să înceapă la ora 9.00. Subiectele și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15.00 pe subiecte.edu.ro.

Elevii claselor a VIII-a au susținut, luni, proba scrisă la Limba și literatura română și vor avea, marți, proba la Matematică.

Matematică: Evaluarea Națională, clasa a VIII-a – modele de subiecte – teste de antrenament – subiecte simulări județene 2024 – subiecte simulări 2019-2023

Simulare județeană Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – Brăila, ianuarie 2024

Simulare județeană Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – Ilfov

Simulare județeană Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a – Buzău

Simulare județeană Evaluarea Națională 2024, clasa a VIII-a – Constanța, ianuarie 2024 

Test de antrenament Matematică, Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – ISJ Vâlcea

Model de subiecte Matematică, Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – ISJ Sibiu – ianuarie 2024

Model de subiecte Matematică, Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – ISJ Sibiu – decembrie 2023

Model de subiecte Matematică, Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – ISJ Ilfov – decembrie 2023

Model de subiecte Matematică – Evaluare Națională 2024, clasa a VIII-a – Ministerul Educației

Simulare Evaluarea Națională 2023, clasa a VIII-a

Simulare Evaluarea Națională 2022, clasa a VIII-a

Simulare Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a

Simulare Evaluarea Națională 2019, clasa a VIII-a

Simularea Evaluării Naționale 2024 se va încheia miercuri, 7 februarie, cu proba la Limba și literatura maternă. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, rezultatele obținute de elevi vor fi comunicate pe 23 februarie.

Rezultatele nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați.

În premieră, la simularea Evaluării Naționale 2024, lucrările vor fi evaluate digitalizat. Lucrările sunt scanate în sala de examen, la sfârșitul probei scrise, în prezența candidatului, fiind încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți.

Secretizarea lucrării se face automat, în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați/profesorii asistenți. Ulterior, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu, prin intermediul platformei, către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații.

Reguli pentru simularea examenului de Evaluare Națională 2024:

  • Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.
  • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, începând din momentul în care s-a încheiat completarea casetei de identificare din broșura cu subiecte. Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Vezi aici reguli de redactare a lucrării.
  • La prima probă susținută, elevilor le vor fi distribuite, pe bază de semnătură de primire, codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele. Pe baza acestor coduri vor afla ulterior rezultatele obținute.
  • Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise, fără a primi subiectele.
  • Colțul lucrării conținând datele personale ale elevului nu se închide și nu se lipește, secretizarea urmând să fie realizată în platforma destinată evaluării digitalizate după descărcarea acesteia.
  • Subiectele și baremele de evaluare pentru probele scrise din cadrul simulării examenelor naționale vor fi publicate zilnic, la ora 15:00 (după încheierea fiecărei probe) pe subiecte.edu.ro.
  • Comunicarea rezultatelor se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților.
  • Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/ tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
  • Rezultatele obținute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.