Directorii Anului 2023. Patru directori de școală, premiați de Asociația pentru Valori în Educație în a șaptea ediție a galei. Înscrierile – până pe 14 august

0

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) a deschis înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2023, evenimentul care premiază rezultatele remarcabile ale directorilor și directorilor adjuncți din liceele, școlile și grădinițele publice și private din România. Înscrierile se pot face online, începând cu 11 iulie, până pe data de 14 august 2023 (ora 23:59). Gala va avea loc pe 9 octombrie.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului, aflată anul acesta la a șaptea ediție, are scopul de a pune sub lumina reflectoarelor directorii care, prin proiectele pe care le implementează în școlile și comunitățile din care fac parte, aduc schimbare și contribuie la transformarea sistemului educațional din România, se arată într-un comunicat de presă al asociației.

”Prin intermediul Galei Premiilor pentru Directorii Anului sunt identificați printr-un proces amplu, bazat pe aplicații, și ulterior sunt premiați acei directori de școală care, prin schimbările pozitive reușite în decursul unui an școlar, contribuie atât la transformarea comunităților din care fac parte, cât și la cea a sistemului educațional din România. AVE recunoaște, prin acest eveniment, importanța rolului strategic al directorului de școală în procesul de modernizare a educației”, precizează AVE.

În cadrul Galei, care va avea loc pe 9 octombrie, la Ateneul Român, vor fi premiați 4 dintre cei mai buni directori pentru trei categorii: Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2023.

Sunt eligibili pentru înscriere toți directorii și directorii adjuncți în funcție în anul școlar 2022 – 2023, dar care nu au mai fost premiați în cadrul Galei, transmite AVE.

  • Pentru categoria Inovare, sunt căutați directorii care gândesc altfel, găsesc soluții inovatoare, abordează într-un mod cu totul diferit o problemă cronică a școlii pe care o coordonează.
  • La categoria Antreprenoriat, sunt premiați directorii ale căror inițiative demonstrează eficiență antreprenorială în situații în care resursele nu sunt suficiente.
  • Egalitatea de Șanse premiază directorii care reușesc să aducă mai aproape de școală elevii vulnerabili din comunitățile lor.
  • Marele premiu va fi acordat acelui director care va surprinde prin calități de leadership excepționale, viziune și rezultate remarcabile care fac o diferență pentru copii.

Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online la maximum două categorii de premii din cele trei specializate. Fiecare director înscris este luat automat în considerare și pentru marele premiu, Directorul Anului 2023. De asemenea, oricine cunoaște un director de școală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online.

”Anul acesta, pentru fiecare categorie va fi acordat un premiu în valoare de 3.500 de euro cu scopul de a susține directorii în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau  pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul programului AVE. Școala va fi automat selectată pentru programul Asociației pentru Valori în Educație, unde aceasta va beneficia de parcursuri de dezvoltare bazate pe procese de transformare”, se mai arată în comunicat.

Selecția și jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se fac în trei etape – selectarea înscrierilor, evaluarea lor și interviu pentru Directorul Anului 2023. Comisiile de jurizare alocate fiecărei categorii de premiu vor fi compuse din minimum șapte membri, majoritatea reprezentanți ai mediului de afaceri, specialiști în recrutare și educație, precum și câte un reprezentant al elevilor și un jurnalist.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.