Titularizare 2023. Ministerul Educației: 26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă

0
Foto: pixabay.com

TITULARIZARE 2023. Rata de participare la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar, desfășurată miercuri, 12 iulie, a fost de 83,17%, a informat, miercuri, Ministerul Educației. Din promoția de absolvenți ai acestui an înscriși la concurs, s-au prezentat 81,70% dintre candidați.

2.623 de candidați dintre cei prezenți s-au retras (2.541 de candidați din motive personale, respectiv 82 de candidați din motive medicale). Procentul candidaților retrași, din totalul candidaților prezenți, este 9,87%.

26 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizați/ nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2023 – 2024.

Au fost transmise către cele 12 centre de evaluare (constituite pe discipline, la nivel național) 23.893 de lucrări (12 lucrări au fost anulate la centrul de concurs, după încheierea probei).

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel național.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare şi pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) în data de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor școlare județene şi pe titularizare.edu.ro în data de 26 iulie.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 27 și 28 iulie.

Potrivit Ministerului Educației, pentru concursul de titularizare din sesiunea iulie 2023 s-au înscris peste 31.900 de candidați. La nivel naţional sunt disponibile 6.837 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 5.495 în mediul urban şi 1.342 în mediul rural.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.