Elevii de la Școala Gimnazială Nr.27 „Anatol Ghermanschi” din Brașov au intrat, astăzi, zâmbind pe poarta școlii. Au sărbătorit primăvara prin mișcare în curtea școlii și, alături de profesorii lor, au organizat ”Parada primăverii” și au dansat, într-un flashmob, pe muzica lui Smiley.
Învățătoarea Elisabeta Mînecuță este inițiatorului proiectului în cadrul căruia s-a desfășurat flashmobul la care au participat elevii celor 24 de clase din școală. Proiectul se numește ”De la Emo la Eco”. ”Emo înseamnă emoție provocată de venirea primăverii și Ecologie – ne-am propus să fim ecologici, economici”, explică învățătoarea.
”Împreună cu colegul meu George Crețu, am gândit coregrafia, eu am ales muzica, el a instruit fetele. Am avut zece fetițe din clasa a III-a pe care le-am instruit, după care am ales o fetiță, cea care a îndrumat apoi tot colectivul…
Acest eveniment face parte din proiectul ”De la Emo la Eco”, un proiect înscris în calendarul Inspectoratului brașovean și, în cadrul căruia, am propus diverse exerciții, exerciții de primăvară, le-am zis eu… să ne îmbrățișăm și să ne mișcăm în aer liber. După ce am propus exercițiul de mișcare, am dat drumul muzicii și ne-am lansat într-un dans tip zumba pe melodia lui Smiley, ”Oarecare”. Au participat 24 de colective de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, 24 de învățători. Toți s-au implicat în sensul că am făcut repetiții într-o pauză numită ”pauza muzicală”, timp de o săptămână”, spune Elisabeta Mînecuță.
Copiii au fost extrem de încântați de spectacolul primăverii desfășurat în curtea școlii, la care au asistat și părinții, iar profesorii au cântat. ”Au intrat zâmbind în curtea școlii ceea ce înseamnă că se bucură de aceste evenimente. Deja devine rutină la noi, sper să ne țină bateriile să le tot organizăm”, mărturisește învățătoarea.
De altfel, copiii au fost întâmpinați încă de la intrare cu baloane și multă culoare, poarta fiind împodobită și pregătită pentru primăvară de către mai mulți profesori ai școlii care au organizat ”Parada”: ”Au decorat cu imaginație și bucurie: Rus Blanka, Carlan Mihaela, Enoiu Daniela, Debu Daniela, Soilica Livia, Oceanu Loredana…”
Flashmobul de astăzi este prima acțiune mai mare din cadrul proiectului ”De la Emo la Eco”, însă elevii și profesorii de la școala brașoveană vor continua de 1 iunie când vor organiza un alt flashmob, cel mai probabil pe muzica lui Mihai Constantinescu, ”O lume minunată”.
Nu a fost însă prima activitate ”altfel” desfășurată de elevi și profesori. Școala are în fiecare lună câte o activitate ”wow”, ne spune Elisabeta Mînecuță.
”În luna octombrie, de Ziua educației, i-am primit cu un tunel de umbrele colorate, am numit acțiunea ”Umbrela gândirii pozitive”. La fel, am mers pe emoție, ce înseamnă să venim pozitivi la școală, am lansat baloane…”, precizează învățătoarea, amintind și alte activități la care au participat elevi, profesori și părinți, deopotrivă, în care au cântat și dansat – de Ziua Armatei, de Ziua Unirii sau pe 24 ianuarie.
Foto: Elisabeta Mînecuță
Citește și:
- La școala din Valea Lupului, în fiecare zi, timp de 15 minute, toată lumea citește: elevi, profesori, femei de serviciu, vizitatori
- Culoare și veselie, la Școala Ferdinand I din Capitală: Copiii sar, fac mișcare și învață prin ”țopăială” FOTO
- Școala din Bărăgan unde elevii și profesorii au creat ”un mic univers”: ”Unde e culoare, e și veselie”
- O clasă colorată, în imagini. Cum a fost transformată într-un sat sala pentru elevii de la pregătitoare FOTO
- Tabla înmulțirii pictată pe scări și garduri colorate. Cum au creat elevii și profesorii ”școala ca acasă” la Brașov
- Anticafeneaua din școală. Un loc fain unde elevii și profesorii se întâlnesc la un ceai și dezbat idei
[…] Detalii, foto și video, AICI. […]