Poveștile celor patru directori de școală, premiați la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021 VIDEO

0
Cei patru directori premiați la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. Sursa foto: Asociația pentru Valori în Educație

Mihaela Adina Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Adriana Lefter, director la Școala Gimnazială „Elena Doamna”  Tecuci, Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani, și Adrian Emanuel Silimon, director la Școala Gimnazială Nr.4 Turnu Măgurele, sunt cei patru directori care au fost premiați, miercuri, pentru proiectele excepționale de transformare a educației în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021, precizează Asociația pentru Valori în Educație, într-un comunicat de presă.

”Directorii de școală care au fost premiați anul acesta au demonstrat calități excepționale de leadership, management și strategie, prin proiecte cu rezultate vizibile în comunitățile școlare din care fac parte. Distincțiile primite de aceștia sunt pentru Egalitate de Șanse, Antreprenoriat și Inovație, dar și premiul pentru Directorul Anului 2021. (…) Într-un an marcat de încercări, evenimentul a adus în lumina reflectoarelor directorii de școală din România care, prin implicare, au avut rezultate și performanțe excepționale”, se arată în comunicat.

  • Premiul Directorul Anului 2021 a fost acordat Mihaelei Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Aceasta, împreună cu echipa sa de profesori, a publicat în acest an școlar 3 ghiduri pedagogice moderne care cuprind exemple didactice și a derulat 7 proiecte cu finanțare de la Comisia Europeană. Prin intermediul acestor proiecte a înființat un laborator de realitate virtuală în cadrul școlii, astfel că echipa de profesori a creat lecții VR pentru disciplinele STEM și a susținut elevii în dezvoltarea competențelor lingvistice, antreprenoriale sau matematice. În egală măsură, aceasta a dezvoltat un proiect despre imprimarea 3D și unul despre utilizarea tehnologiei dronelor în sala de clasă. Echipa de profesori ai liceului a creat peste 40 de softuri educaționale la aproape toate disciplinele.

  • Premiul Directorul Anului pentru Antreprenoriat a fost câștigat la această ediție de Adriana Lefter, director la Școala Gimnazială „Elena Doamna” din Tecuci, care a atras fonduri în valoare de 150.000 de euro prin șase proiecte Erasmus. Prin intermediul acestora, peste 20 de cadre didactice și 40 de elevi au participat în mobilități Erasmus internaționale, iar mai mult de 300 de elevi au participat la două mobilități desfășurate online. Proiectele desfășurate vizează dezvoltarea competentelor digitale, lingvistice și STEM. De asemenea, Adriana Lefter este Ambasador eTwinning la nivel național și internațional și a devenit Ambasador Scientix în România pentru activități STEM. Școala Gimnazială „Elena Doamna” a primit și Premiul „Creator de Educație” în cadrul Campaniei STEM Discovery Week 2020.

  • Distincția Directorul Anului pentru Inovare a fost acordată lui Cătălin Condrea, director al Școlii Gimnaziale Speciale din Pașcani, a cărui activitate se centrează pe designul proceselor de învățare și care a implementat un proiect de interasistență prin intermediul căruia peste 40% dintre cadrele didactice ale școlii își dezvoltă competențe educaționale și terapeutice pentru copii cu nevoi speciale, iar 30 de părinți sunt implicați în procesul de parenting pentru a înțelege mai bine nevoile copiilor lor. Mai mult, Cătălin Condrea a proiectat grile de evaluare prin care monitorizează rezultatele tuturor elevilor din școală și folosește datele în realizarea demersului educațional și terapeutic. Pentru copiii cu dizabilități, el a dezvoltat un program terapeutic în care sunt implicate 12 grupe de elevi cu dizabilități severe și 3 grupe de copii cu dizabilități moderate.

  • Premiul Directorul Anului pentru Egalitate de Șanse este câștigat de Adrian Emanuel Silimon, director la Școala Gimnazială Nr.4 din Turnu Măgurele pentru că, în anul școlar 2020-2021, cu sprijinul Fundației Regale Margareta a României a oferit șanse egale la educație pentru un grup de 60 de elevi proveniți din medii defavorizate și aflați în situație de abandon școlar. Aceștia au promovat la finalul anului 2020-2021, iar 200 de copii cu cerințe educaționale speciale au primit șansa la un învățământ de calitate. Mai mult, mediile elevilor din ciclul gimnazial la Limba Română și Matematică au crescut cu 1 – 2 puncte, iar elevii înscriși la ciclul primar și-au însușit tehnica cititului și a scrisului, dar și noțiuni de calcul matematic.

Directorii câștigători ai Galei vor primi câte 5.000 de euro pentru continuarea proiectelor demarate în școală, un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar organizată de Asociația pentru Valori în Educație, training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor, în anul școlar 2021 – 2022, dar și vouchere de acces la cataloage digitale în valoare de 2.000 de euro pentru o școală, oferite de Adservio.

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociația pentru Valori în Educație, pentru a susține și premia directorii de școală care se remarcă printr-o activitate extraordinară și ajută la transformarea educației din România, începând cu propriile lor comunități. Filmul integral al Galei:

Citește și: Cine sunt directorii anului, premiați de Asociația pentru Valori în Educație – Gala Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021 VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.