Admitere liceu 2023. A fost publicată ierarhia elevilor pentru fiecare județ și Capitală/ Ierarhia a fost retrasă pentru că era greșită UPDATE

2

ADMITERE LICEU 2023. Ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a după media de admitere (media generală de la Evaluarea Națională), pentru fiecare județ și pentru municipiul București, a fost publicată marți, 4 iulie, pe admitere.edu.ro, cu o zi mai devreme față de calendarul oficial. De asemenea, pe site-ul dedicat admiterii au fost publicate listele cu specializările și numărul de locuri la liceele/colegiile din fiecare județ și Capitală, precum și ultima medie de admitere de anul trecut. La câteva ore, ierarhia a fost retrasă de pe site, întrucât era greșită. Primul criteriu luat în calcul pentru departajarea elevilor cu medii de admitere egale era media claselor V-VIII și nu notele la Română și Matematică din cadrul Evaluării Naționale.

UPDATE Ierarhia absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu 2023 a fost publicată din nou pe admitere.edu.ro miercuri, 5 iulie. Detalii aici.

UPDATE Ministerul Educației a anunțat că ierarhia la nivel județean/al municipiului București pentru admiterea la liceu 2023 va fi afișată astăzi, 5 iulie, la ora 18:00. Detalii aici.

UPDATE Ierarhia absolvenților clasei a VIII-a pentru admiterea la liceu ar trebui să fie publicată din nou miercuri, 5 iulie, pe site-ul dedicat admitere.edu.ro, conform calendarului admiterii la liceu 2023.

UPDATE Marți, la ora 22.00, ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a nu se mai regăsește pe site-ul admitere.edu.ro. Aceasta a fost retrasă după ce primul criteriu de departajare în cazul elevilor cu medii de admitere egale era media claselor V-VIII. Potrivit reglementărilor în vigoare, în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii: 1. nota obținută la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale; 2. nota obținută la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale; 3. nota obținută la proba de Limbă maternă; 4. media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

UPDATE Grupul civic ”Părinții cer schimbare” semnalează că ierarhizarea candidaților cu medii de admitere egale pe site-ul admitere.edu.ro este greșită, întrucât primul criteriu de departajare folosit este reprezentat de media claselor V-VIII, și nu de nota la proba de Limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale, așa cum prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024.

Ierarhia la nivel judeţean/ al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a și listele cu specializările (inclusiv numărul de locuri disponibile pentru admiterea 2023, precum şi ultima medie de intrare din anul 2022), cu liceele şi şcolile din judeţe au fost publicate marți, 4 iulie, pe admitere.edu.ro:

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2023 au fost publicate, marți, pe site-ul evaluare.edu.ro. Media generală la Evaluarea Națională reprezintă media de admitere pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu pentru anul școlar 2023-2024.

Conform calendarului admiterii la liceu 2023, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 6 – 7 iulie și 10 – 17 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților va avea loc în data de 19 iulie.

Potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024, în cazul în care doi candidați au medii de admitere egale, aceștia vor fi departajați folosind, în ordine, următoarele criterii:

  • a) nota obținută la proba de limba și literatura română din cadrul evaluării naționale;
  • b) nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale;
  • c) nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale;
  • d) media generală de absolvire a claselor a V-a — a VIII-a.

În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate mai sus egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

Citește și: 

2 COMENTARII

  1. Ierarhia e gresita…. la medii egale de admitere departajarea e facuta dupa media de absolvire nu dupa nota la romana cum apare in ordinul de ministru

  2. exact ! ierarhia este făcută după media absolvire clasele 5-8. Parca nu mai conta media claselor de gimnaziu…decât în ultima instanta !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.