Începe etapa a doua a admiterii la liceu 2023. Vineri se afișează locurile libere. Cererile de înscriere se depun în perioada 7-9 august

0

ADMITERE LICEU 2023. Vineri, 28 iulie, începe a doua etapă a admiterii la liceu pentru anul școlar 2023-2024. Peste 1.600 de absolvenți ai clasei a VIII-a au rămas nerepartizați în prima etapă (repartizarea computerizată), iar vineri se afișează locurile libere. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, înscrierile au loc între 7 și 9 august. Repartizarea candidaților se va desfășura în intervalul 10-11 august.

După repartizarea computerizată în licee care a avut loc pe 19 iulie, 1.619 candidați au rămas nerepartizați, iar numărul locurilor libere la liceu a fost 7.727 (18.650 de locuri în învățământul profesional).

Conform calendarului admiterii la liceu 2023, în intervalul 26 – 28 iulie, comisiile județene de admitere/comisia ISMB au avut de soluționat situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

Vineri, 28 iulie, se afișează locurile libere rămase la sfârșitul primei etape (pe site-urile inspectoratelor școlare; ex: ISJ Iași – Situaţia locurilor libere în clasa a IX-a de liceu pentru anul şcolar 2023-2024, după soluționarea cazurilor speciale sau ISJ Buzău – Locuri rămase libere liceu pentru a doua repartizare din 7-9 august 2023), iar între 7 și 9 august va avea loc înscrierea candidaților:

  • candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen.
  • candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini și a candidaților care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua.
  • candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, inclusiv a candidaților pe locurile speciale pentru rromi și a candidaților pentru locurile distinct alocate candidaților cu CES în unitățile de învățământ de masă.
  • absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 și care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ.
  • absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.

Repartizarea candidaților va avea loc în zilele de 10 și 11 august, la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

Calendarul admiterii la liceu 2023, etapa a doua:

Admiterea la liceu 2023, etapa a doua. Ce prevede ordinul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023—2024:

  • Candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat și candidații care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, se repartizează în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023—2024.
  • Repartizarea acestor candidați se realizează de către comisia de admitere județeană/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.
  • Repartizarea acestor candidați în clasele în care, în urma primei etape de admitere, efectivul de elevi este egal sau mai mare decât media legală de 24 de elevi se face cu respectarea criteriului referitor la media de admitere.
  • După repartizarea candidaților repartizați în prima etapă de admitere computerizată, după rezolvarea situațiilor speciale și după a doua etapă de admitere se repartizează și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională și cărora nu li se poate calcula media de admitere. 
  • Repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională se realizează de către comisia județeană de admitere/a municipiului București, în ordinea descrescătoare a mediilor de absolvire a claselor V—VIII.
  • Acești candidați nu pot fi repartizați în clasele în care, în urma primei etape de admitere,
    efectivul de elevi este egal sau mai mare decât media legală de 24 de elevi.

Ministerul Educaţiei a publicat în data de 19 iulie, pe admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a. Peste 111.000 de elevi au fost repartizați în licee în această etapă, iar 1.619 candidați (1,44%) au rămas nerepartizați, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.