Ligia Deca: „Toate salariile din învățământ cresc. Niciun salariu nu scade”/ Cu cât cresc salariile – exemple date de ministrul Educației

0

”Toate salariile din învățământ cresc. Niciun salariu nu scade. Mai mult decât atât, sporurile, în marea lor majoritate, creșterile procentuale se aplică pe această bază mărită”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca, vineri, într-o conferință de presă, la o zi după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care sunt acordate majorări salariale de 1.000 lei brut/lună personalului didactic şi didactic auxiliar și de 400 de lei brut/lună pentru personalul nedidactic.

UPDATE Adresa transmisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, în care sunt prezentate salariile majorate după funcție, studii, vechime și grad didactic – documentul aici.

”O altă informație falsă care s-a propagat, din păcate, în spațiul public este aceea că salariile vor scădea. (…) Ca să evităm propagarea unor informații false în spațiul public, vom transmite inspectoratelor informații despre salariile de bază corespunzătoare tuturor gradațiilor, de la gradația 0 la gradația 5. (…)

Toate salariile de bază cresc și asta se va resimți în venitul net al întregului personal din învățământ. Mai mult decât atât, sporurile, în marea lor majoritate, creșterile procentuale se aplică pe această bază mărită”, a  spus Ligia Deca, enumerând sporurile acordate în învățământ, precum: gradația de merit, sporul pentru învățământul special – 15%, sporul pentru dirigenție – 10%, sporul pentru învățământul simultan – variabil între 7 și 20%, indemnizația pentru zonele izolate – 20% și sporul de suprasolicitare neuropsihică – 10%.

Sursa foto: Captură video conferință de presă – Ministerul Educației

În acest context, ministrul Educației a precizat că, începând cu luna iunie, salariul mediu în educație crește până spre 8.500 de lei brut, fiind în acest moment mai mare decât salariul mediu brut la nivel național.

Ligia Deca a prezentat în conferința de presă și exemple/simulări de creșteri salariale, după adoptarea ordonanței de urgență:

Învățător/ învățătoare/ educatoare cu nivel de studii liceal, grad didactic I:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.