Admitere liceu 2020. Începe a doua etapă de admitere. Candidații pot depune cererile de înscriere până pe 30 iulie

0

ADMITERE LICEU 2020. A doua etapă de admitere la liceu pentru elevii care nu au fost repartizați în prima etapă începe vineri, 24 iulie. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, candidații pot depune cererile de înscriere până în data de 30 iulie. 

La etapa a doua de admitere la liceu participă elevii care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, cei care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat, precum și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională.

Potrivit calendarului admiterii, situația locurilor rămase libere se afișează în centrele de admitere. De asemenea, aceasta poate fi consultată pe site-urile inspectoratelor școlare.

Înscrierile pentru etapa a doua au loc în perioada 24 – 30 iulie, iar pe 27 iulie se face înscrierea pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, care se vor desfășura în zilele de 28 și 29 iulie.

Repartizarea candidaţilor se va realiza între 30 iulie și 3 august, conform procedurilor stabilite de comisiile de admitere județene.

Calendarul admiterii la liceu 2020: A doua etapă de admitere 

24 iulie 2020: Afişarea centrului de admitere, a situaţiei locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaţilor romi, precum şi a celor destinate candidaţilor cu CES, alocului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă În a doua etapă de admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2020 – 2021, candidaţii romi şi candidaţii cu CES îşi păstrează prioritatea pe locurile destinate fiecărei categorii, care au rămas libere după soluţionarea situaţiilor speciale.

27 iulie 2020: Înscrierea candidaţilor pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

28 – 29 iulie 2020: Desfăşurarea/Echivalarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă.

24 – 30 iulie 2020: Primirea cererilor de înscriere a candidaţilor care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat, precum şi a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională.

30 iulie – 3 august 2020: Repartizarea, de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, a candidaţilor care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus/transmis dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi computerizat, precum şi a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au susţinut evaluarea naţională.

Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti, publicată pe site-ul inspectoratului şcolar judeţean/al municipiului Bucureşti şi comunicate unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.

 4 august 2020: Transmiterea către Centrul naţional de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.