Petiție online pentru suplimentarea locurilor la liceu. Părinte: ”Au redus numărul de clase ca să ne forțeze să ducem copiii la profesională”

0

Zeci de părinți au semnat o petiţie online prin care cer suplimentarea numărului de locuri în licee, în condițiile în care, la nivel național, peste 8.500 de candidați nu au fost repartizați, iar numărul locurilor rămase libere este de doar 3.400. Printre elevii nerepartizați, aproximativ 400 au medii peste 8. Părinții se plâng că sunt forțați să-și înscrie copiii la profesională.

”Avem 599 de copii care au rămas pe dinafară. Ce vor face ei? Ei au redus numărul de clase, de ce? Ca să îi forțeze sau să ne forțeze pe noi, părinții, să ducem copiii la profesională”, a declarat un părinte din Brașov, la TVR. În județul Brașov, 599 de elevi nu au fost repartizați și au rămas libere 47 de locuri.

Petiția ”Locuri și clase pentru copiii nerepartizați în licee, nu încurajați “Abandonul școlar” a fost semnată până acum de peste 250 de părinți.

”Noi părinții cerem: locuri și clase pentru elevii care au obținut note de intrare în licee și nu au fost repartizați. Nu stricați viitorul copiilor noștri și nu încurajați “ABANDONUL ȘCOLAR MAJOR!“ SALVAȚI ȘCOALA ROMÂNEASCĂ! DAȚI O ȘANSĂ COPIILOR NOȘTRI!!!”, se arată în petiție.

Potrivit statisticilor publicate pe admitere.edu.ro, 122.050 de candidați s-au înscris anul acesta pentru admiterea la liceu, iar numărul total de locuri a fost 116.878.

Au rămas nerepartizați 8.570 de candidați, dintre care nouă candidați cu medii peste 9 și 403 elevi cu medii peste 8. Numărul locurilor libere este 3.400.

În București sunt doar 18 locuri libere (2 locuri la Liceul Teoretic „Dante Alighieri” și 16 locuri la Liceul Teoretic ”Ady Endre”, cu predare în limba maghiară), în condițiile în care nu au fost repartizați 1.871 de elevi. Dintre aceștia, 125 au medii de admitere peste 8.

La admiterea la liceu din 2019, după prima etapă, 4.853 de candidați nu au intrat la liceu, iar 5.412 locuri au rămas neocupate (numărul total al candidaților înscriși: 113.565, numărul total al locurilor: 114.122).

Citește și: Monica Anisie, despre elevii cu medii mari care nu au intrat la liceu: ”Crescând mediile anul acesta, unii elevi au rămas nerepartizați”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.