Cea mai mică medie cu care s-a intrat la liceu în București. Plus, diferențe de 4-5 puncte între notele de la Evaluarea Națională și media de admitere

0

La Liceul Teoretic Bulgar „Hristo Botev”, ultimul candidat admis la specializarea Filologie (Limba romani) a avut media 4.61, fiind cea mai mică notă cu care s-a intrat în acest an la liceu în Capitală. În total, la nouă licee bucureștene, majoritatea tehnologice, au fost admiși elevi cu media sub 5. Rezultatele admiterii la liceu evidențiază și în acest an diferențe mari, în cazul unor candidați, între media generală din clasele V-VIII și media de la Evaluarea Națională.

Potrivit rezultatelor repartizării computerizate din București, publicate pe admitere.edu.ro, peste 100 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost admiși la liceele bucureștene cu medii sub 5, cea mai mică medie fiind 4.61.

Numărul liceelor bucureștene unde s-a intrat cu medii sub 5 a scăzut însă față de anul trecut: 9 licee în 2020 față de 32 de licee în 2019, când cea mai mică medie de admitere a fost 2.05.

Liceele din București unde s-a intrat anul acesta cu medii sub 5:

Sursa foto: admitere.edu.ro

Diferențe între media de absolvire și media de la Evaluarea Națională

Pe de altă parte, rezultatele de la admiterea la liceu arată din nou diferențe între media obținută de unii candidați în clasele V-VIII și media de la Evaluarea Națională.

Câteva exemple – rezultate repartizare computerizată București: 

  • Un candidat a avut media de absolvire 9.20 și a obținut la Evaluarea Națională 4.57.

  • O diferență de peste 5 puncte în cazul unui alt candidat: media de absolvire – 9.15; media de la Evaluarea Națională – 4.10.  

  • Un absolvent a avut media generală 9.27 în clasele V-VIII și a luat la Evaluarea Națională 4.27.

  • 9.28 media de absolvire a unui candidat din Argeș, 4.45 media obținută la Evaluarea Națională.

  • Un candidat din Giurgiu a avut 9.65 media din clasele V-VIII și a reușit să obțină la Evaluarea Națională doar 4.40.

  • Un absolvent notat cu 4.52 la Evaluarea Națională a avut media 9.34, la finalul clasei a VIII-a.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.