Micuții fotografi și o temă altfel: Copiii au scotocit peste tot pentru a surprinde în imagini ”lecția” de a doua zi

0
Foto: Clasa Spiridușilor/ Anca Dediu

Dascălii folosesc diferite metode pentru a-i ajuta pe copii să învețe mai ușor, iar lecțiile să fie mai atractive. Astăzi vorbim despre ”tema” pe care au primit-o elevii de la clasa pregătitoare din comuna Cudalbi, județul Galați, o clasă despre care am mai scris. Pentru că sunt la litera F, micuții au avut acasă de fotografiat obiecte a căror denumire începe cu această literă. Cum și-au îndeplinit piticii misiunea… imaginile spun totul.

Copiii din clasa învățătoarei Anca Dediu au fost fotografi pentru o zi. După ce l-au învățat pe ”F” la școală și au făcut cunoștință cu Familia Florescu, o familie de fluturi, în care fiul, Fănel, era fotograf, învățătoarea Anca Dediu le-a cerut elevilor săi să fotografieze când ajung acasă obiecte a căror denumire începe cu litera ”f”.

Micuții și-au luat treaba în serios și au scotocit prin casă, au explorat curțile pentru a surprinde imaginile de care aveau nevoie la școală.

Astăzi, elevii și-au prezentat în clasă fotografiile și fiecare a fost nerăbdător în a-și expune  ”albumul foto”.

Fiecare elev a ieșit la tablă și și-a prezentat obiectele fotografiate. Scria și denumirea lor. Fiecare elev completa doar cu denumirea obiectelor care apărea pentru prima oară în poze. Abia își așteptau rândul, mai ales când își dădeau seama că au obiecte fotografiate care nu s-au spus încă. Au fost simpatici când constatau că aveau și ei unele obiecte, dar nu s-au gândit la ele. Și părinții s-au amuzat. Mi-au povestit cum au ”scotocit” peste tot”, spune învățătoarea Anca Dediu.

Iată câteva dintre fotografiile realizate de micuții din clasa pregătitoare:

 

Citește și:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.