În Franța, elevii vor reveni la școală pe bază de voluntariat

0

Revenirea elevilor în şcoli după suspendarea restricţiilor antiepidemice se va face pe bază de voluntariat, a comunicat, joi, Preşedinţia Franţei, după o reuniune a preşedintelui Emmanuel Macron cu unii primari, informează cotidianul Le Parisien, citat de Mediafax.

În contextul polemicilor apărute în Franţa privind redeschiderea şcolilor pe 11 mai, unii părinţi au semnalat că nu îşi vor trimite copiii la cursuri. Cazul a generat critici şi din partea unor profesori.

După o reuniune a preşedintelui Emmanuel Macron cu primarii, Palatul Elysée a transmis că revenirea elevilor la cursuri în şcoli se va face pe bază de voluntariat.

Redeschiderea şcolilor va fi ”progresivă, concertată cu aleşii locali şi adaptată realităţilor locale”, pe baza deciziei părinţilor, şi revenirea copiilor la şcoală nu va fi obligatorie, a menţionat preşedinţia franceză.

Ministerul Educaţiei de la Paris a elaborat deja planuri privind o reluare graduală a cursurilor în şcoli, fiind instituit şi un sistem alternativ, pe clase şi categorii de vârstă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here