Câte școli încep luni cursurile cu prezență fizică. În București, 27 de unități de învățământ au solicitat trecerea în online

0

Cursurile vor începe, luni, cu prezență fizică în aproape 68% din școlile și grădinițele din România, a precizat, duminică, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit ordinului adoptat vineri, școlile se deschid în funcție de rata de vaccinare din rândul personalului astfel încât, în unitățile de învățământ cu grad de vaccinare mai mare de 60%, elevii vin fizic la școală. În baza articolului 3(2) din ordin, școlile pot cere însă trecerea în online, chiar dacă au rata de vaccinare mai mare de 60%.

”67,79% raportat la numărul total al unităților de învățământ, de stat și privat, au decizia de începere cu prezență fizică de luni, 8 noiembrie”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, precizând că este vorba de 4.847 de unităţi de învăţământ, cu un număr total de peste două milioane de elevi şi preşcolari.

Ministrul a arătat că informațiile privind modul cum funcționează școlile, fizic sau online, se regăsesc pe site-urile inspectoratelor școlare județene.

”În București, spre exemplu, sunt 27 de unități școlare care au cerut intrarea în regim online, deși aveau peste 60% rata de vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu. Dintre acestea, 11 unități de învățământ sunt în sectorul 1, 4 în sectorul 2, 1 în sectorul 3, 2 în sectorul 4, 2 în sectorul 5 și 7 în sectorul 6.

  • Vezi AICI situația privind rata de vaccinare în școlile și grădinițele din Capitală, publicată vineri, 5 noiembrie, de ISMB

Citește și 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.