Prefectul Capitalei: Toți elevii vor putea merge la şcoală în momentul în care rata de infectare în București scade sub 1 la mie

0

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, joi, că elevii din București vor putea merge toți la școală, cu prezență fizică, atunci când rata de infectare va coborî sub 1 la mia de locuitori. Joi, rata de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost de 1,3, în scădere față de ziua precedentă când s-a înregistrat 1,42.

”În scenariul prevăzut în ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății, copiii toţi vor putea merge la şcoală în momentul în care rata de infectare scade sub 1 la mie. Deocamdată suntem în scenariul în care doar preșcolarii, ciclul primar și clasele terminale merg fizic la școală, restul învață în online”, a spus prefectul Capitalei, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în contextul în care incidenţa COVID-19 în Capitală a ajuns sub 1,5 la mia de locuitori.

„Rata de incidenţă a infectării a rămas stabil descrescătoare, sub 1,5 la mie, decizia a fost de a trece în scenariul verde în Capitală şi anume sălile de spectacol pot funcţiona cu capacitate de 50%, restaurantele la interior pot funcţiona cu capacitate de 50%, pot fi organizate evenimente de tip drive-in, de asemenea, evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanţi”, a mai anunțat Alin Stoica.

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, din data 29 aprilie, stabilește două scenarii pentru participarea elevilor la cursuri, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate (mai mică sau mai mare de 1 la mia de locuitori).

Scenariul 1:

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2:

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu. – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.”

Citește și: Cîmpeanu: Nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu vedem rata de infectare după Paşte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.