Amintiri din livadă pentru elevii învățătoarei Consuela Colțan. O altfel de festivitate de premiere la Școala Marionetelor FOTO

0

La final de clasa a II-a, elevii învățătoarei Consuela Colțan au avut parte de o festivitate de premiere memorabilă: în aer liber, într-o livadă, printre cireși, la 16 km de Capitală. Alături de ei au fost deja cunoscutele personaje din Școala Marionetelor, create de învățătoarea din București. Consuela Colțan spune că revederea, după atâta timp de întâlniri doar prin intermediul unui ecran, a fost emoționantă și ”un balsam pentru suflet” care să ajungă până la toamnă.

Imaginile din livadă arată cât de specială a fost festivitatea din acest an la Școala Marionetelor. Învățătoarea Consuela Colțan povestește că și-a dorit ceva unic pentru elevii săi.

”La finalul unui an școlar neobișnuit, după trei luni de școală online, copiii mei nu puteau accepta ideea de a nu ne mai vedea „față în față”. Astfel, la insistențele lor, am căutat o locație unde am putea să ne întâlnim în siguranță, respectând regulile distanțării sociale. În apropierea Bucureștiului, în satul Ordoreanu, comuna Clinceni, am descoperit un loc magic, o livadă îngrijită cu dragoste de oameni gospodari și iubitori de copii”, spune Consuela Colțan.

Învățătoarea care a purtat un tricou cu un mesaj pentru copii (“Mi-a fost tare dor de voi”) a pregătit cărți, diplome, coronițe, la care a adăugat și Factorel mesajul său: „Cred că toți, cu mic, cu mare/ Am așteptat cu nerăbdare/ Ca vacanța să sosească/ Și școala online să se sfârșească./ Să scăpăm de Zoom, Asq,/ De mail-uri, Whatsapp, Kahoot/ Și de alte câte sunt…/ Folosite cu-ndrăzneală/ Uneori și cu sfială, cu emoții necuprinse/ De curioși cu multe vise./ Vacanță plăcută, dragii mei!”

În livadă, au venit și marionetele clasei: Moș Alfabet, D-ra Alfabet, Factorel, bunicii și Sperie-Ciori. ”Mare bucurie a fost să se întâlnească cu copiii, să fie îmbrățișați și „mânuiți” de năstrușnicii lor prieteni!

Și pentru mine a fost extrem de emoționantă revederea! Din fața ecranului nu mi-am dat seama cât de mult au crescut, cât s-au schimbat, cât au devenit de sfioși sau de vorbăreți…cât de mult „ne-am lipsit” și cât de multă nevoie avem unii de alții!”, mărturisește învățătoarea.

După premiere, copiii au cules cireșe, au povestit întâmplări din timpul școlii online, au alergat nestingheriți prin livadă, au hrănit iepurii și păsările de curte. ”Nu știm când a zburat timpul, dar a fost balsam pentru suflet și, sper, să ne ajungă până în toamnă”, mai spune învățătoarea Consuela Colțan.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.