O elevă de clasa I de la Şcoala 56 din București, în autoizolare după ce mama sa a fost depistată cu coronavirus

0
Foto: theverge.com

O elevă de clasa I de la Şcoala Gimnazială 56 din Bucureşti se află în autoizolare, acasă, alături de bunici, după ce mama ei a fost internată la Institutul „Matei Balş”, confirmată cu noul coronavirus, a informat, miercuri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, potrivit Agerpres.

„Eleva de clasa I de la Şcoala Gimnazială 56 se află în autoizolare, acasă, alături de bunici, ea locuind cu mama şi cu aceştia. Mama este internată la ‘Matei Balş’, în stare bună, a fost asimptomatică. Familia se află în legătură directă cu DSP, urmând ca aceştia să vină să testeze copilul şi ceilalţi membri ai familiei. Eleva este în autoizolare”, a precizat ISMB.

Conform sursei citate, reprezentanţii DSP o vor testa atât pe fetiţă, cât şi pe bunicii acesteia.

Fetița a mers la școală până marți, 10 martie, cea care a anunțat unitatea de învățământ fiind mama acesteia. ”Mama elevei de clasa I a anunțat unitatea de învățământ. Mama a aflat în cursul zilei de ieri că, în urma testării, rezultatul este pozitiv și atunci a anunțat unitatea de învățământ. Copilul este acasă, în autoizolare, alături de bunici, iar cei de la DSP urmează să meargă în orele imediat umătoare pentru a testa întreaga familie”, a explicat Marina Manea, inspector școlar general adjunct în cadrul ISMB, la Digi 24.

Conform acesteia, măsurile pe care școala le-a luat sunt cele de dezinfectare a spațiilor în care elevii au învățat. ”Deja de câteva luni unitățile de învățământ fac asta. Ne-am confruntat de câteva luni cu virusul de tip B, iată că acum la o școală gimnazială vorbim despre posibilitatea ca unul dintre elevi, nu știm încă această informație, urmează să fie testat și să vedem dacă rezultatele vor confirma sau infirma existența virusului”, a precizat Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.