Raed Arafat face apel la părinți să nu-și trimită copiii în cluburi de vacanță: ”Este ca și cum școala nu a fost închisă și măsura nu a fost luată”

0
Foto: pixabay.com

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut miercuri un apel la părinți să nu trimită copiii, în această perioadă, în cluburi de vacanță pentru că acest lucru ar însemna că măsura de închidere a școlilor, pentru limitarea răspândirii coronavirusului, este ca și cum nu a fost luată și nu va avea astfel efecte.

Raed Arafat a vorbit, într-o conferință de presă, organizată la sediul MAI, despre ”tentativa” de a organiza cluburi de vacanță în perioada în care școlile sunt închise.

”E o soluție pe care au găsit-o unii, să facă cluburi de vacanță unde să meargă copiii. Dar este același lucru, înseamnă că măsura luată în școli nu are efectul ei. Rugămintea noastră către părinți este să evite folosirea unor astfel de zone. Înțelegem situația lor, trebuie găsite alte soluții. Dacă trimit copiii în comunitate, cu alți copii acolo, în club, este ca și cum școala nu a fost închisă și măsura nu a fost luată. Unele prefecturi au organizat comitete pentru situații de urgență și au interzis această practică. Este posibil ca și alte prefecturi să facă același lucru pentru a păstra eficiența măsurii care a fost luate până acum”, a precizat Raed Arafat.

Pe de altă parte, Raed Arafat a anunțat oficial recomandarea de suspendare a activităţilor didactice din învățământul superior până la data de 31 martie, ”cu posibilitatea de prelungire, dar și cu utilizarea unor metode didactice alternative de învățământ, online, la distanță”.

„S-a ridicat şi problema căminelor, ce se întâmplă – aici rămâne la latitudinea universităţilor de a găsi metodele, eventual de a reduce numărul, studenţii care lucrează să rămână, studenţii care nu lucrează să plece acasă”, a declarat Raed Arafat.

Oficialul MAI a mai anunţat restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane, dar și sistarea activității cu public pentru muzee până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Cursurile în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular sunt suspendate începând de miercuri, 11 martie, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.