Activitatea cu prezență fizică, suspendată până vineri în școlile din Capitală care au solicitat trecerea în online – decizia ISMB/lista școlilor

0

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a aprobat desfășurarea cursurilor în sistem online timp de o săptămână pentru un număr de 28 de unități de învățământ din Capitală, care au făcut solicitări de suspendare a activității cu prezență fizică în baza art. 3(2) din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

Lista celor 28 de unități de învățământ a fost publicată pe site-ul ISMB, perioada pentru care s-a aprobat trecerea în sistem online fiind 8 – 12 noiembrie.

  • Poți descărca lista de aici.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că, în Capitală, 27 de şcoli au primit acceptul de a-şi desfăşura activitatea online, deşi rata de vaccinare a personalului trece de 60%, având în vedere că reglementările în vigoare permit acest lucru pe motive întemeiate, cum ar fi deficitul de resurse umane sau deficienţele de infrastructură.

Ministrul a explicat că există o posibilitate legală – articolul 3.2 din Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care dă posibilitatea consiliilor de administraţie din fiecare şcoală şi din grădiniţe să formuleze cerere către inspectoratul şcolar judeţean, respectiv, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti de intrare în regim online, chiar dacă rata de vaccinare este mai mare de 60%.

Motivele trebuie să fie justificate de deficienţe resurse umane, deficienţe de infrastructură, care nu fac posibilă în accepţiunea consiliului de administraţie al şcolii protecţia sanitară la un nivel cuvenit. În Bucureşti, există 27 de unităţi care au făcut solicitare de intrare, astăzi, în regim online, deşi aveau o rată de vaccinare peste 60%; toate cele 27 de solicitări au fost aprobate de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Celelalte 481 de unităţi de învăţământ din Bucureşti au mers astăzi cu prezenţa fizică, 27 au făcut obiectul acestor solicitări şi alte 137 erau cu o rată de vaccinare sub 60%”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus că a dispus controale în unităţile de învăţământ, care vizează inclusiv raportarea la articolul 3(2): „Astăzi am semnat (…) 42 de ordine de ministru prin care am trimis echipe de control pe tot teritoriul României, (…) tematica de control fiind, în primul rând, respectarea condiţiilor de protecţie sanitară în şcoli şi grădiniţe (…). În al doilea rând, pentru a verifica modul în care a fost raportată rata de vaccinare şi, nu în ultimă instanţă, pentru a verifica soliditatea argumentelor prin raportare la articolul 3.2 din Ordinul de ministru 5338, care prevede ca posibile motive deficienţele de infrastructură sau de resursă umană.”

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.