Cum vrea Viorica Dăncilă să fie viitorul ministru al Educației: ”O să vin cu mai multe propuneri”

0
Foto: gov.ro

Viitorul ministru al Educaţiei trebuie să cunoască foarte bine problemele din sistemul de învăţământ preuniversitar, a declarat, vineri, la Iaşi, premierul Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres. În plus, premierul a arătat că noul șef de la Educație ”trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede”.

Șeful Executivului a precizat că va propune în Comitetul Executiv al PSD mai multe persoane, urmând ca forul de conducere al partidului să decidă viitorul ministru al Educaţiei.

„O să vin cu mai multe propuneri, o să discut în Cex despre acest lucru. Cred că trebuie să vină cineva care să cunoască problemele mai ales din învăţământul preuniversitar, unde am văzut că sunt mai multe probleme. Cred că trebuie să fie cineva implicat şi care să acţioneze foarte repede, pentru că, aşa cum ştiţi, pe 9 septembrie începe anul şcolar”, a afirmat Dăncilă.

Pe 5 august, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a fost desemnat ministru interimar al Educaţiei, după ce premierul Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu, pentru declaraţiile „profund greşite” făcute de aceasta într-o emisiune televizată privind cazul de la Caracal. Andronescu afirmase că ea a „învăţat de acasă” să nu se urce „în nicio maşină străină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită de bărbatul care a luat-o la ocazie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.