Mini-biblioteci în aer liber. Căsuțe cu cărți, amenajate într-un parc din Cluj-Napoca pentru iubitorii de lectură

0
Foto: facebook.com/UnivBabesBolyai

Șase mini-biblioteci în aer liber, sub formă de căsuțe, au fost amenajate, vineri, în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pentru iubitorii de lectură. Aceștia vor putea citi cărțile pe loc sau le vor putea împrumuta acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau înlocuite cu alte cărți, relatează Mediafax. Inițiativa aparține Universității ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, care și-a propus astfel să încurajeze lectura în aer liber, în spațiile publice, dar și schimbul de cărți între oameni.

Prorectorul UBB, Cristian Litan, a declarat, vineri, că orice persoană care va dori să doneze cărți pentru aceste mini-biblioteci o va putea face, lăsându-le în căsuțele din parc.

Foto: facebook.com/UnivBabesBolyai

UBB, împreună cu Biblioteca Județeană <<Octavian Goga>> Cluj, a inaugurat șase mini-biblioteci, sub formă de căsuțe, în incinta Parcului Sportiv <<Iuliu Hațieganu>> astfel încât clujenii iubitori de sport şi lectură în aer liber vor putea îmbina cele două activităţi, care formează, împreună, o echipă foarte bună.

În parc au fost amplasate căsuțele cu cărți în zonele de joacă pentru copii, lângă băncile de pe aleea principală și în zona foișoarelor. Cărțile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele să fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți.

Oricine va dori să doneze cărți pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lăsându-le în căsuțele din parc. Prin această acțiune, dorim să încurajăm lectura în aer liber, în spațiile publice, să promovăm o atitudine responsabilă față de bunurile folosite în comun și, totodată, să încurajăm schimbul de cărți între oameni”, a spus Litan.

Potrivit acestuia, în funcție de succesul inițiativei, UBB ar putea suplimenta numărul de căsuțe cu cărți din parc.

Directorul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, Sorina Stanca, a declarat, la rândul său, că într-o astfel mini-bibliotecă încap cam 20 de cărți, toate provenind din donații.

”Sunt cărți de beletristică, pentru copii dar și pentru părinți, dar și de alte tipuri. Inițiativa va fi continuată și ne gândim să amplasăm astfel de căsuțe în Grădina Botanică sau în Parcul Feroviarilor. Ne dorim să fim cât mai aproape de cititori”, a subliniat Stanca.

Inițiativa de înființare a mini-bibliotecilor face parte din seria de evenimente realizate în Săptămâna Națională a Bibliotecilor, care se desfășoară în perioada 15-19 aprilie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.