Abonamente la Metrou pentru elevi și studenți: Metrorex a deschis un nou punct de vânzare. Reacția elevilor

1
Foto: facebook.com/metrorexoficial.ro

Metrorex a anunțat că a deschis un nou punct de vânzare a abonamentelor pentru elevi și studenți, după ce Asociația Elevilor din București și Ilfov și Asociația Studenților în Drept au solicitat ca achiziţionarea abonamentelor reduse să se facă la toate casele de bilete, pe întreaga durată a programului de lucru.

Noul punct de vânzare al abonamentelor pentru elevi și studenți a fost deschis la stația de metrou Piața Victoriei 2.

”În punctele de vânzare a titlurilor de călătorie destinate elevilor și studenților se lucrează cu un număr dublu de casieri. Totodată în cele mai solicitate stații, vânzarea cartelelor se face între orele 7.00- 20.00”, precizează Metrorex, într-o postare pe Facebook.

În replică, Asociația Elevilor din București și Ilfov arată că ”elevii bucureșteni solicită ghișee în toate stațiile, iar Metrorex deschide un singur ghișeu.”

”Elevii încă plătesc 5 lei pentru 2 călătorii, când acestea ar trebui să fie la preț redus. Așteptăm o îmbunătățire pe bune a condițiilor”, spun reprezentanții Asociației.


Reacții la decizia Metrorex

De altfel, pe pagina de Facebook a Metrorex au fost postate nenumărate comentarii negative în urma deciziei de a mai deschide o casă de bilete specială pentru elevi și studenți:

Chiar ca nu intelegeti nimic…!!! Deschideti o casa!!! Asa si??? In conditiile in care ne sufocam. Pentru voi n-are farmec daca nu stam la cozile infernale. Asta asa ca sa ne facem ca muncim intre 7 si 20. Noi stam ca prostii la cozi, voi stati si completati de mana in 2019 numele si prenumele omului, cand cel mai simplu ar fi fost sa simplificati lucrurile. Noi nu ne schimbam datele din buletin cand vrem. Aceleasi sunt. Un aparat poate intelege asta. Exista net, imprimante, tonomate….si noi tot ca in 89…la cozi. Minuneeee….inca o casa. Sa zicem de 3 ori minuneeee!!!! Epoca de piatra!!!”

”Nu mai sunt student de mult, insa as avea o curiozitate: de ce nu se pot vinde abonamente reduse in TOATE statiile, la aceleasi case cu restul populatiei? Care e problema logistica ce impune case separate si putine?”

Costa consumul pastei de pix, cheful, o lumina in plus – ca ce-i prin cabinele alea semi-intuneric, ceva hartie, papetarie si cartelele in sine… pentru care primesc „hartii”… deci risipa de hartie. De aia se feresc sa puna in vanzare abonamente si alte titluri de calatorie la toate casele de vanzari bilete. Metrorex are grija de Planeta noastra:D , costa domne…. cu 10.000 lei fac dotarile necesare.”

Răspuns Metrorex: ”În reţeaua de metrou există casierii speciale de vânzare a abonamentelor cu preţ redus, întrucât aceste titluri de călătorie au un regim aparte şi se eliberează în baza verificării datelor și documentelor prevăzute în Legea educației naționale nr. 1/2011 și HG nr. 42/201.  Emiterea acestor titluri de călătorie la toate casieriile din stațiile de metrou ar îngreuna procesul de achiziție a celorlalte tipuri de cartele și pentru ceilalți călători.”

”Rusine Metrorex, mai modernizati si magistralele, luati masuri de securitate ca sa nu se mai intample incidente precum sa vina o persoana sa te impinga ca sa mori. Metrouri care fac raman blocate intre statii si statiile de metrou care o sa apara cand m-oi pensiona eu in Bucuresti.”

Răspuns Metrorex: ”Obiectivul nostru principal este de a circula în siguranță și de a aduce permanent îmbunătățiri condițiilor de călătorie. De 40 de ani, ne-am asigurat ca transportul în comun cu metroul să fie unul sigur, rapid și eficient, neexistând niciun incident care să pună în pericol siguranța circulației, măsurile luate fiind de cele mai multe ori de prevenție. Vom continua proiectele noastre și orice propunere argumentată, fără a fi necesară o exprimare dură din partea călătorilor noștri, este binevenită.”

Asociația Elevilor din București și Ilfov: ”Prin adresa trimisă Ministerului Transporturilor nu la acest răspuns ne asteptam. Noi vom continua sa ne reprezentăm colegii.”

Răspuns Metrorex: ”Asociația Elevilor din București și Ilfov, aceasta postare nu ține locul unui răspuns la adresa dumneavoastră către Ministerul Transporturilor. Este o informare legată de deschiderea unui alt punct de lucru. Mulțumim!”

Recent, Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI) a solicitat Metrorex şi Ministerului Transporturilor ca elevii să îşi poată achiziţiona abonamente reduse din toate punctele de vânzare disponibile, pe întreaga durată a programului de lucru.

De asemenea, studenții de la Drept au cerut Ministerului Transporturilor să ia măsuri astfel încât studenții să poată achiziționa titlurile de călătorie și abonamentele reduse de metrou de la orice casă de bilete a Metrorex.


Puncte de vânzare a cartelelor la METROU:

În toate stațiile:

  • “1 calatorie” pret: 2,50 lei
  • “2 calatorii” pret : 5,00 Lei
  • “cartela grup de 3 persoane” pret: 5,00 lei
  • “cartela grup de 4 persoane” pret: 6,50 lei
  • “cartela grup de 5 persoane” pret: 8,00 lei
  • “10 calatorii” pret: 20,00 Lei
  • “Abonament 1 zi” pret: 8,00 Lei
  • “Abonament saptamanal” pret: 25,00 Lei
  • “Abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii” pret: 70,00 Lei
  • “Abonament anual” pret: 720,00 lei

Programul casieriilor speciale – Elevi și studenți:

  • St. Gara de Nord 1 L-V 07:00-20:00
  • St. Grozăvesti L-V 07:00-20:00
  • St. Piata Romana L-V 07:00-20:00 (functionează si pe perioada vacantelor scolare)
  • St. Piata Unirii 1 L-V 07:00-20:00; S 10:30 – 17:00 (functionează si pe perioada vacantelor scolare)
  • St. Piata Unirii 2 L-V 07:00-20:00; S 10:30 – 17:00 (functionează si pe perioada vacantelor scolare)
  • St. Eroilor L-V 07:00-13:30
  • St. Universitatii L-V 10:30-17:00
  • St. Piata Victoriei 2 L-V 13:30-20:00 (in perioada 11.01.2019 – 25.01.2019 program 07:00-20:00)
  • St. Politehnica L-V 13:30-20:00 (in perioada 11.01.2019 – 25.01.2019 program 07:00-20:00)
  • St. Nicolae Grigorescu 1 L,Mi, V 07:00 – 13:30, Ma, J 13:30-20:00
  • St. Aparatorii Patriei L, Mi, V 07:00 – 13:30 , Ma, J 13:30-20:00

Abonamentele lunare cu pret redus pentru elevi si studenti pot fi procurate prin casieriile speciale, pe tot parcursul anului, cu exceptia perioadelor vacantelor scolare si a sarbatorilor legale. În perioada vacantelor scolare raman deschise minim 2 casierii speciale.

Aceste cartele au termen de valabilitate de 6 luni, putand fi folosite o luna calendaristica de la prima utilizare.

Abonamentele lunare cu numar nelimitat de calatorii cu reducere 50% pentru elevi si studenti, la pretul de 35,00 Lei, pot fi procurate prin casele speciale pe tot parcursul anului. Ele pot fi folosite o luna calendaristica  de la prima utilizare.

Citește și 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.