Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor de 5-11 ani începe pe 26 ianuarie. 2.841 de programări, efectuate până joi în platformă

0

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că, în perioada 13 – 20 ianuarie, au fost programaţi în platforma naţională 2.841 de copii cu vârste între 5 şi 11 ani pentru a fi imunizaţi împotriva noului coronavirus. Acesta a reamintit că vaccinarea copiilor din această grupă de vârstă va începe pe 26 ianuarie.

„În perioada 13-20 ianuarie, au fost efectuate în platforma de programare 2.841 de programări pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani. (…) La acest moment, în platforma de programare sunt active 220 de cabinete de vaccinare pediatrică, în toate judeţele, din care sunt şase cabinete de vaccinare pediatrică în municipiului Bucureşti, câte unul în fiecare sector, două cabinete de vaccinare pediatrice în judeţul Ilfov şi mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi de deciziile DSP judeţene.

Vreau să reamintesc faptul că demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie, miercurea viitoare. S-a modificat calendarul de livrare pentru dozele pediatrice în sensul în care toate cele 114.000 de doze vor ajunge în România pe data de 25 ianuarie şi vor fi distribuite către centrele regionale de depozitare, ulterior către DSP judeţene, încât să fie disponibile pe 26 dimineaţa în cabinetele de vaccinare pediatrice”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, joi, într-o conferinţă de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.