Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea copiilor cu vârsta între 5 și 11 ani va începe cel mai probabil în a doua jumătate a lunii ianuarie

0
Foto: profit.ro

Vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani va începe în România, cel mai probabil, în a doua jumătate a lunii ianuarie, a anunțat, joi, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

„A fost deja optimizată platforma de programare şi Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucţiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă.

Locaţiile în care se va derula campania de vaccinare pentru grupa de vârstă 5-11 ani sunt în cabinetele de vaccinare organizate în centrele de vaccinare atât din unităţi sanitare, cât şi din afara unităţilor sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele pentru medicină de familie”, a precizat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, ”schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile, a câte 10 micrograme pe doză, asta înseamnă un volum de 0,2 ml, care se extrage din flaconul multidoză”.

”Doza se administrează intramuscular, la fel ca şi pentru copiii din grupa de vârstă de peste 12 ani. Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepţiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare, cel mai probabil în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.