Valeriu Gheorghiţă: Reînceperea şcolilor cu prezenţă fizică aduce o creştere a riscului de expunere, dar copiii au nevoie să participe la şcoală

0

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, sâmbătă, că reînceperea şcolilor cu prezenţă fizică aduce un risc suplimentar de creştere a numărului de cazuri, dar copiii au nevoie să participe la şcoală, să beneficieze de cursuri cu prezenţă fizică, informează Agerpres.

„Sigur că reînceperea şcolilor cu prezenţă fizică aduce o creştere a riscului de expunere şi implicit de îmbolnăvire şi o creştere a numărului de cazuri. Cred că, în acelaşi timp, copiii noştri au nevoie să participe la şcoală, au nevoie să beneficieze de şcoală cu prezenţă fizică.

Cred că noi, adulţii, trebuie să facem un efort pentru ca astăzi, şi de mâine, şi de poimâine, copiii noştri să meargă în siguranţă la şcoală. Cum putem face asta? Respectând măsurile igienico-sanitare, explicându-le şi copiilor acelaşi lucru, vaccinându-ne şi cred că în felul acesta, progresiv, putem să controlăm şi să limităm consecinţele şi efectele acestei pandemii.

Categoric, reînceperea cursurilor cu prezenţă fizică aduce un risc suplimentar asupra creşterii numărului de cazuri, dar aici trebuie să păstrăm un echilibru între evoluţia epidemiologică şi beneficiile şi pierderile pe care copiii noştri le au în această perioadă”, a spus Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă în cadrul „Maratonului Informării”, întrebat dacă reîntoarcerea de luni în bănci a aproximativ două milioane de elevi este un lucru potrivit în plin val 4 al pandemiei.

„Maratonul Informării” este un eveniment dedicat sprijinului populaţiei în realizarea unei alegeri informate în privinţa vaccinării împotriva COVID-19, organizat de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, alături de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.