Ordinul comun: De luni, 8 noiembrie, cursurile vor fi reluate cu prezență fizică în școlile în care minimum 60% din personal este vaccinat

0

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății care introduce pragul de vaccinare de 60% pentru desfășurarea cursurilor cu prezență fizică a fost semnat și trimis spre publicare la Monitorul Oficial, a anunțat, vineri, ministrul Sorin Cîmpeanu. Conform documentului, începând de luni, 8 noiembrie, în școlile cu o rată de vaccinare a personalului mai mare de 60%, elevii pot veni fizic la școală. 

UPDATE Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost publicat în Monitorul Oficial:

Ce prevede ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății:

  • Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat.
  • Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat.
  • Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor.
  • Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de 60%.
  • Decizia se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.
  • Unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 08 noiembrie 2021 cu prezența fizică.

Documentul mai stabilește că:

  • purtarea măștii de protecție este obligatorie în incinta unității de învățământ.
  • masca de protecție nu este obligatorie în cazul preșcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educație fizică în condițiile art. 3 alin. (8) din prezentul ordin.
  • masca de protecție nu este obligatorie pentru personalul didactic/nedidactic şi
    personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învățământ în unitățile de învățământ special, în situația în care procesul specific de predare/învățare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care se vor putea folosi viziere.

Consultați AICI Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.