Structura anului școlar 2021-2022, modificată. Cum vor fi compensate cele două săptămâni de vacanță – ministrul Educației

0

Ordinul de ministru prin care se modifică structura anului școlar 2021-2022, în urma vacanței suplimentare, a fost semnat și trimis la Monitorul Oficial spre publicare, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit ministrului, pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță, elevii de gimnaziu şi de liceu vor avea vacanța de iarnă mai scurtă și vor începe cursurile pe 3 ianuarie, iar în semestrul al II-lea se va renunţa la săptămâna „Şcoala altfel” pentru toți elevii. Copiii din clasele primare se vor întoarce la școală pe 10 ianuarie.

Declarațile ministrului Educației pe tema modificării structurii anului școlar:

  • Am primit foarte multe solicitări şi este o solicitare generală, aceea de descentralizare. Măsurile pe care le-am anunţat, toate intră în spiritul descentralizării clamate, cerute de mult timp, nu numai de când a apărut această pandemie, în sistemul de învăţământ din România. O altă cerere a fost aceea a păstrării datelor pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. O altă cerere a fost aceea a păstrării numărului de săptămâni de curs pentru toți elevii.
  • Acest lucru se poate face prin compensarea celor două săptămâni de vacanţă cu o săptămână de vacanţă pentru elevii din gimnaziu şi liceu în perioada 3-10 ianuarie şi cu o singură săptămână pentru elevii din învăţământul primar şi pentru copiii din grădiniţe care vor veni la şcoală tot pe 10 ianuarie, aşa cum ştiau. Vor face o săptămână în plus de pe 10 pe 14 ianuarie.
  • De asemenea, se va relua activitatea în semestrul II și aceasta va continua până la datele cunoscute, respectiv 27 mai pentru elevii de clasa a XII-a, 3 iunie pentru elevii de clasa a VIII-a, 10 iunie pentru toţi ceilalţi elevi, cu excepţia elevilor din învăţământul profesional şi tehnologic, care vor încheia școala vineri,  1 iulie. Sunt datele cunoscute, aceste date rămân.
  • Compensarea se face printr-o săptămână de vacanţă în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu, printr-o a doua săptămână, renunţându-se la săptămâna Şcoala altfel – pentru că tot acest an şcolar, din păcate, este altfel – iar pentru elevii din învăţământul primar se va renunţa doar la Şcoala altfel, nu vor avea pierderi din vacanţa de iarnă.
  • Vom intra în vacanţă în data de 23 decembrie, vor fi 10 zile vacanţă de sărbători, elevii din gimnaziu şi liceu vor reveni la şcoală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la şcoală pe 10 ianuarie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.