Ceainăria cu povești: Un loc special amenajat la școala din Mănăstirea Cașin, unde elevii pot citi sau participa la diverse ateliere FOTO

0
Cochetă și colorată, ceainăria își așteaptă elevii...

În primăvară, în curtea școlii din Mănăstirea Cașin, județul Bacău, era creată o ”zonă de lectură” unde elevii puteau să citească și să participe la diferite activități ori ore organizate în aer liber. Acum, ei au o astfel de zonă și în interior. Un spațiu amenajat cu bun gust, cu pufuri, tablă și cărți, pe care profesorii l-au numit ”Ceainăria cu povești”.

Am avut norocul să avem o clasă liberă în școală. Am primit sprijinul și acordul doamnei directoare pentru reamenajarea acesteia, pentru activitățile Clubului de lectură. Pentru a fi mai atractivă pentru elevi, am gândit-o ca o <Ceainărie cu povești>: un decor care să ducă cu gândul la un astfel de loc și, evident, cu multe cărți. Și ceai, de câte ori va fi posibil. Iubitorii de ceai sunt în general și iubitori de povești”, spune Simona-Alisa Moraru, învățătoare și consilier educativ la Școala Gimnazială ”Regina Maria” din Mănăstirea Cașin.

Clasa este nou-nouță – elevii învață din septembrie într-o școală renovată frumos, precizează învățătoarea, iar mesele, puf-urile și tabla sunt parte a premiului câștigat la concursul ”Școala în natură”. Cărțile din ceainărie sunt tot un premiu, primit la prima ediție a concursului organizat de editura Libris, CarteTeca.

”Restul materialelor fac parte fie din recuzita folosită anii trecuți la serbări, fie sunt simple foi plastifiate sau folie tablă autocolantă, ori sunt obiecte aduse de acasă sau donate de mine sau de alte colege. În ceainărie trebuia neapărat să existe fețe de masă cu buline. Avem și un brad împodobit de către elevi și un paznic bun, un elf de Crăciun”, povestește Simona-Alisa Moraru.

Sala va putea fi folosită de oricine dorește, atât de către elevii din clasele primare, cât și de către cei din gimnaziu sau preșcolari, cu respectarea normelor în vigoare.

”Ce vom organiza aici? Expoziție de carte, vom citi în cadrul programului <Toată școala citește>, atelierele de lectură pe care le organizam în clase sau afară vor putea fi desfășurate aici. Va fi loc și de ateliere de desen sau de muzică, mai ales dacă se leagă și de o carte”, explică învățătoarea.

Sursa foto: Arhiva personală – înv. Simona-Alisa Moraru 

Citește și: Școala în natură. Într-o comună din Bacău, elevii citesc pe dealurile de peste drum de școală și au o zonă de lectură, cu ”meniu” zilnic FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.