Sorin Cîmpeanu: Gradul de ocupare a paturilor COVID variază între 4% în Mehedinţi şi 39% în Suceava. Capitala este la 16%

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis, miercuri seară, că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni COVID este de 8,6% din totalul internărilor. De asemenea, gradul de ocupare a paturilor COVID, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4% în Mehedinţi şi 39% în Suceava. În București-Ilfov, gradul de ocupare este de 16%.

Potrivit ministrului Educației, la nivelul zilei de marți, 18 ianuarie, conform informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătății, erau spitalizați 337 de copii din totalul de 3.896 de persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați.

”Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași – 8,6%. Precizăm ca ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%. În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai spus că miercuri, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% – Mehedinți, 7% – Brăila, Covasna și Gorj și 39% – Suceava. Zona București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.

Conform ultimelor reglementări în vigoare, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ este permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19. Școlile trec în online atunci când într-un județ gradul de ocupare a paturilor pentru bolnavii COVID este mai mare de 75%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.