Grevă japoneză în școli. Elevii protestează față de „modificarea abuzivă” a criteriilor de acordare a burselor

0
Sursa foto: Facebook/ Asociația Elevilor din Constanța

Asociațiile de elevi anunță grevă japoneză în săptămâna 10-16 ianuarie, în semn de protest față de modificarea criteriilor de acordare a burselor. Reprezentanții elevilor cer Ministerului Educației să revină asupra deciziei de a modifica pragul pentru bursele de merit de la 8,50 la 9,50.

”Luni, 10 ianuarie, elevii din multiple licee din 6 județe ale țării au pornit o grevă japoneză față de schimbările criteriilor de acordare a burselor. Astfel, elevii vor purta în următoarea săptămână, pe durata orelor de curs, la braț, o banderolă albă, pentru a protesta față de modificarea abuzivă a criteriilor de acordare a burselor”, se arată într-un comunicat semnat de Asociația Vâlceană a Elevilor  (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETM).

Elevii precizează că, în urma protestului de săptămâna trecută, Ministerul Educației a anunțat că nu va reveni asupra criteriilor de acordare a burselor.

”În acest sens, asociațiile de elevi vor continua cu acțiuni, lansând o petiție și începând o grevă japoneză, precum și vor acționa în instanță ordinul respectiv. Îndemnăm toți elevii care își vor pierde bursa în urma modificărilor aduse, precum și elevii ce doresc să fie solidari cu colegii lor, să poarte în această săptămână o banderolă albă la mână”, se mai arată în comunicat.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.