Cum se vor încheia mediile în învățământul primar, gimnazial și liceal, în funcție de situația fiecărui elev – document MEC

0

Ministerul Educației a transmis către inspectorate și școli un document în care sunt cuprinse măsurile privind reluarea activității în sistemul de învățământ după încetarea stării de urgență, dar și precizări privind modul în care vor fi încheiate mediile în funcție de situația fiecărui elev, pe cicluri de învățământ – primar, gimnazial și liceal, postliceal și profesional.

În document se arată că mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative/note, așa cum a anunțat și ministrul Educației, într-o conferință de presă. În plus, sunt prevăzute modalitățile de încheiere a situației școlare, fiind prezentate, pe fiecare ciclu de învățământ, mai multe situații.

Cum se va încheia situația școlară în învățământul primar:

  • Situația 1: Dacă elevul are cel puțin două calificative pe semestrul al II-lea, se încheie situația școlară semestrială cu aceste calificative.
  • Situația 2: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, se poate valorifica activitatea desfășurată online.
  • Situația 3: Dacă elevul are doar un calificativ pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, al doilea calificativ pentru semestrul al II-lea va fi considerat calificativul care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Situația 4: Dacă elevul nu are niciun calificativ în semestrul al doilea, media anuală devine media semestrului I.

Cum se vor încheia mediile elevilor în învățământul gimnazial și liceal, postliceal și profesional:

  • Situația 1: Dacă elevul are cel puțin două note pe semestrul al II-lea, se încheie media cu aceste note.
  • Situația 2: Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, se poate valorifica activitatea desfășurată online, pentru a doua notă.
  • Situația 3: Dacă elevul are doar o notă pe semestrul al II-lea, dar nu se poate valorifica activitatea desfășurată online, a doua notă pentru semestrul al II-lea va fi considerată nota care reprezintă media elevului din primul semestru.
  • Situația 4: Dacă elevul nu are nicio notă în semestrul al II-lea, media anuală devine media semestrului I.
  • Situația 5: Dacă media din primul semestru este mai mică decât 5, atunci cadrul didactic decide împreună cu elevul data la care acesta poate susține o lucrare scrisă/proiect prin care să fie notat, iar nota de la această evaluare devine media anuală (ca la examenul de corigență).

Sursa foto: facebook.com – FSLI

Președintele Klaus Iohannis declara marți, într-o conferință de presă, că ”acolo unde copiii, de exemplu, nu au notă în catalog de la începutul semestrului II vor fi invitați la școală în condiții de maximă siguranță și distanțare, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă și, în acest fel, vor putea să fie încheiate situațiile lor.”

Luni, ministrul Educației, Monica Anisie, preciza că ”mediile vor fi încheiate cu minimum două calificative sau note, însă nu se vor mai susţine teze”: ”Pentru situaţiile speciale, de exemplu în cazul în care un elev nu are două calificative sau note, Ministerul Educaţiei va comunica modalităţile de încheiere a situaţiei şcolare.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.