Klaus Iohannis, despre școala online: Am pretenția să fie elaborate ghiduri și pentru dascăli. Majoritatea dascălilor improvizează acum

0
Foto: pixabay.com

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, într-o conferință de presă, că Ministerul Educației va trebui să găsească soluții pentru ca toții elevii să aibă acces la școala online, precizând că a discutat ”foarte detaliat”  despre ceea ce trebuie să facă ministerul în timpul verii când ”obligatoriu trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie”. ”Eu am pretenția ca, până în septembrie, să găsim soluții pentru exact acești copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învățământ la distanță”, a arătat Iohannis. De asemenea, șeful statului a spus că are ”pretenția” să fie elaborate ghiduri pentru dascăli pentru că, acum, ”majoritatea dascălilor improvizează” în online.

Întrebat cum este respectat dreptul la educație în contextul desfășurării cursurilor online în condițiile în care copiii din mediul rural nu au acces la informație, șeful statului a răspuns:

”Este o problemă importantă pe care am discutat-o în toate întâlnirile pe care le-am avut – au fost mai multe întâlniri – care au avut ca temă școala: revenire sau nu. Din fericire, foarte mulți copii au acces online, mulți copii nu au. Pentru ei, ministerul va veni cu soluții, probabil, posibil, cu achiziții de tablete care vor fi puse la dispoziție”.

Șeful statului a făcut noi precizări și în privința încheierii situațiilor școlare: ”Acolo unde copiii, de exemplu, nu au notă în catalog de la începutul semestrului II vor fi invitați la școală în condiții de maximă siguranță și distanțare, poate vor da o lucrare de control sau vor da un răspuns la o temă și, în acest fel, vor putea să fie încheiate situațiile lor.”

În ceea ce privește accesul tuturor elevilor la tehnologie, președintele Klaus Iohannis a spus că este ”o preocupare” pe care o are de multă vreme.

”Pot să vă spun că am discutat foarte detaliat despre ce trebuie să facă ministerul în timpul verii când obligatoriu trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie și eu am pretenția ca, până în septembrie, să găsim soluții pentru exact acești copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învățământ la distanță.

De asemenea, am pretenția – și am găsit că la minister se vede exact la fel chestiunea – să fie elaborate ghiduri și pentru dascăli. Majoritatea dascălilor improvizează, trebuie să recunoaștem, acum când lucrează online. Trebuie să existe ghiduri, trebuie să se facă metodologii, trebuie să se facă material auxiliar online care va fi folosit de dascăli atunci când se va reveni, dintr-un motiv sau altul pe care acum doar putem să îl ghicim, pe forma de învățământ online.

Este foarte-foarte mult de lucru și ținta nu sunt doar copiii care acum nu au acces, ținta este întreaga populație școlară și dascălii care vor trebui să știe cum să folosească aceste medii pentru a garanta o școală performantă”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.