Dublarea alocaţiilor. Klaus Iohannis: Este o măsură care trebuie foarte bine cântărită de Guvern şi Ministerul Finanţelor

0
Foto: facebook.com

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că dublarea alocaţiilor este una dintre măsurile care trebuie cântărite foarte bine de către Guvern şi de Ministerul de Finanţe.

„După părerea mea, aceasta este una din măsurile care trebuie foarte bine cântărite de Guvern şi de Ministerul Finanţelor”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis a amintit că alocaţiile au fost dublate deja în urmă cu câteva luni. „Recunosc. Şi mie mi-ar plăcea ca românii să primească mai mulţi bani, dar banii trebuie să vină de undeva, trebuie să existe undeva şi acest echilibru trebuie realizat de Guvern şi de Ministerul Finanţelor. Cu siguranţă, la mijlocul anului se va analiza şi această chestiune şi vom primi de la Guvern un răspuns”, a adăugat şeful statului.

Pe de altă parte, întrebat ce soluții au părinții care trebuie să revină la muncă în condițiile în care creșele, grădinițele și after school-uri sunt închise pe perioada verii, Klaus Iohannis a răspuns:

”Există o legislație în vigoare care permite unui părinte să stea acasă dacă școala este închisă. Eu cred că foarte mulți au o problemă cu asta. Dar, pe de altă parte, gândiți-vă ce problemă ar avea dacă și-ar trimite copilul la școală și copilul ar veni bolnav acasă și ar aduce boala în familie. Cred că ar fi mult-mult mai complicat. Având în vedere că există această lege care sprijină și financiar părinții care trebuie să stea cu copiii, își va găsi fiecare familie o soluție proprie, toții evident în speranța că această fază nu va dura prea mult.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.