Anunțul făcut de ministrul Educației în privința revizuirii planurilor-cadru: ”Cel mai târziu săptămâna viitoare, vom da drumul la apelul public”

0
Foto: facebook.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, luni, la emisiunea ”Probleme la zi”, de la Radio România Actualități, că va lansa, cel mai târziu săptămâna viitoare, un apel public pentru înscrierea celor care doresc să participe la definirea noilor planuri-cadru din educație, un proces ce se va realiza în urma deciziei de reducere a numărului de ore la școală, adoptate prin lege de Parlament.

Monica Anisie a precizat că, în calitate de ministru, nu va lua ”nicio decizie decât în momentul în care s-au produs pașii legali de transparență decizională”.

”Cel mai târziu săptămâna viitoare, vom da drumul la apelul public pentru înscrierea celor care doresc să participe la definirea planurilor-cadru pentru sistemul de educație, așa cum prevede și legea. Legea prevede reducerea numărului de ore, dar pentru acest lucru nu poate lua decizia un ministru, ci trebuie să avem un consens și, ca atare, voi face un apel către toți actorii educaționali care doresc să se implice în acest proces să fie parte a ministerului”, a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației declara recent că reducerea numărului de ore este un proces de durată. ”Primul pas pe care trebuie să-l facem este acela de a construi planurile-cadru, pentru că asta înseamnă de fapt numărul de ore sau de discipline pe care copilul trebuie să le studieze la şcoală. Ca atare, începem acest proces de consultare publică pentru planurile-cadru.

Când se va ajunge la o decizie pe planul-cadru, urmează o altă etapă, cea în care trebuie să revizuim programele şcolare, pentru că nu poţi să păstrezi acelaşi nivel de programă pentru un număr redus de ore, deci există un proces amplu de consultare publică cu toţi partenerii educaţionali, cu sindicate, cadre didactice, cu absolut toată lumea vom fi în consultare publică”, spunea Monica Anisie.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, în noiembrie, legea prin care se reduce numărul de ore la școală, în funcție de nivelul de învățământ. Astfel, elevii de școală primară vor petrece ”în medie” 20 de ore săptămânal la școală, cei din ciclul gimnazial în medie 25 de ore, iar cei din ciclul liceal în medie 30 de ore.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.