Monica Anisie, după ce elevii din Constanța au cerut demiterea sa: ”Trebuie să aibă răbdare pentru că voi veni cu o soluție”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți, într-un interviu acordat în emisiunea ”Espresso – Matinal” de la Radio România Cultural, că va veni săptămâna aceasta cu o soluție pentru rezolvarea problemei transportului școlar, transmițându-le reprezentanților Asociației Elevilor din Constanța, care au cerut demiterea sa, să aibă ”puțină răbdare”. ”Este important ca elevii noștri să participe la trafic în siguranță (…) și voi găsi soluția ca reglementarea să conducă la siguranța în trafic a elevilor și la gratuitatea transportului”, a spus Monica Anisie. 

Reacția Monicăi Anisie vine după ce, săptămâna trecută, Asociația Elevilor din Constanța a solicitat premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educației, precum și a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr, din cauza ”refuzului constant de a rezolva situația transportului elevilor”.

Este o situație generată înainte de a veni eu la Ministerul Educației, ei au deschis un proces la judecătoria din Constanța, Ministerul Educației a fost reprezentat, pentru că asta este procedura. Eu le-am promis elevilor că tot mandatul meu este dedicat lor. Trebuie să aibă răbdare pentru că voi veni cu o soluție în acest sens chiar săptămâna aceasta. Nu o fac publică încă pentru că vreau totuși să fie și o surpriză pentru public. Mai am o discuție de făcut în prealabil cu colegii mei de la Ministerul Finanțelor și de la Ministerul Transporturilor și, cel târziu vineri, voi avea această soluție pe care o voi prezenta și în ședința de Guvern. 

Este important ca elevii noștri să participe la trafic în siguranță, există posibilitatea microbuzelor școlare, dar ele nu acoperă peste tot, prin urmare voi găsi soluția ca reglementarea să conducă la siguranța în trafic a elevilor și, de ce să nu spunem, și la gratuitatea transportului. (…) Va fi așa cum trebuie să fie de altfel, numai că ordonanța aceea 51 a încurcat un pic lucrurile și să vedem acum care este soluția cea mai bună și intrajudețeanul să fie considerat serviciu public”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul a arătat că elevii din Constanța nu ar trebui să se mai grăbească, așa cum au făcut și în cazul ordinului care le interzice elevilor cu media de admitere sub 5 să meargă la liceu.

Spuneam că trebuie să aibă și Asociația Elevilor din Constanța puțină răbdare… Sunt tineri, eu îi felicit că sunt atât de implicați, însă să mai aibă puțină răbdare. Așa au făcut și în momentul în care a trebuit să luăm o atitudine față de ordinul de ministru prin care se interzicea ca elevii care nu obțin media de admitere 5 să nu fie repartizați la liceu, ci să fie automat înscriși la școala profesională. Iată că lucrurile s-au întâmplat, trebuia întâi pus în dezbatere publică ordinul respectiv pentru că eu am declarat că toate deciziile vor fi luate prin consultare publică și transparent. Am pus în dezbatere publică, am trecut prin Comisia de Dialog Social această modificare de ordin și săptămâna aceasta va fi și publicat ordinul prin care absolvenții de clasa a VIII-a nu mai sunt obligați să meargă la școala profesională dacă nu obțin media de admitere 5”, a precizat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.